Gigantul social media Facebook a postat un anunt pentru inca cinci posturi legate de domeniul blockchain – adaugand la cele 20 de posturi deja postate de companie in ultima luna.

 

Noile posturi legate de domeniul blockchain, toate bazate la sediul companiei Menlo Park din California, includ: manager de productie, manager de operatiuni de afaceri, inginer de date, inginer software si manager de crestere a productiei.

 

CEO-ul Mark Zuckerberg a vorbit mult in public in ultima vreme despre blockchain si criptografie. Comentariile sale sugereaza o miscare pentru a cuprinde criptarea end-to-end a datelor utilizatorilor pe Facebook, Instagram si WhatsApp. Cu toate acestea, unii critici ii numesc descentralizarea si confidentialitatea mantrei nimic mai mult decat un mesaj PR.

 

Intr-un interviu video cu profesorul de drept din Harvard, Jonathan Zittrain, Zuckerberg a speculat despre posibilitatea ca Facebook sa foloseasca un model de tip blockchain pentru a permite conectari descentralizate fara ca serverele sa actioneze ca autentificatori.

 

Intre timp, New York Times a anuntat recent ca Facebook dezvolta o moneda digitala pe care utilizatorii o pot schimba intre ei sau pot sa o foloseasca pe exchange-uri de criptomonede.

 

Indiferent de ce planuri are Facebook, cu siguranta face angajari in domeniu.

 

Cele mai recente anunturi ofera, de asemenea, o oarecare perspectiva asupra strategiei de criptare a Facebook. Compania a declarat ca echipa de blockchain “este un startup in cadrul Facebook si exploram o multime de domenii de interes in toate aspectele legate de tehnologia blockchain”.

 

De asemenea, se vorbeste de promisiunile legate de domeniul blockchain, spunand:

 

“Scopul nostru final este de a ajuta miliarde de oameni care au acces la lucruri pe care nu le au acum – ar putea fi lucruri cum ar fi asistenta medicala, servicii financiare echitabile sau noi modalitati de a salva sau de a impartasi informatii”.