Stim deja ca a 10-a aniversare a Samsung Galaxy este cel asteptat moment al gamei din ultimii ani. Vor exista patru modele (inclusiv o versiune noua, mai accesibila), pana la sase camere, ecrane masive si culori “gradient”, dar cel mai mare upgrade dintre toate nu se numara printre acestea.

 

Verizon si AT&T au anuntat oficial un parteneriat cu Samsung, incheiat cu scopul de a furniza primul smartphone 5G in prima jumatate a anului 2019. “5G va fi mai mult decat o retea. Clientii vor putea sa se conecteze in timp real.”, a declarat David Christopher, presedintele AT & T Mobility and Entertainment. “Impreuna cu Samsung, intentionam sa aducem clientilor nostri cele mai bune tehnologii si inovatii. Viitorul pe care-l imaginam cu 5G este doar inceputul. Este un moment minunat sa fii consumator “.

Christopher are dreptate. 5G este suficient de rapid si suficient de fiabil pentru a inlocui banda larga de acasa. Samsung testeaza deja de ceva timp integrarea 5G in gama Galaxy.

 

De ce ar fi anuntul doar pentru un telefon atunci cand Galaxy are patru modele diferite? Deoarece numai modelul Galaxy S10 ‘Beyond X’ va beneficia de tehnologia 5G, iar lansarea lui va fi limitata. Modelul prevazut cu aceasta tehnologie nu va fi vandut in afara Asiei, si cu siguranta nu va ajunge in Statele Unite inainte de Galaxy S10.

 

Ar putea Samsung sa aiba un alt telefon capabil de 5G? Ne indoim ca Samsung isi va submina modelul din 2019, telefonul lansat cu ocazia celei de-a 10-a aniversari a gamei, asa ca va mai trece ceva timp pana la lansarea globala a primului telefon Samsung prevazut cu 5G.

 

Mai mult decat atat, exista un alt aspect interesant: stirea loveste Apple din plin.
Anunturile simultane de la Verizon si AT & T vin in saptamana in care a fost confirmat ca Apple nu va implementa tehnologia 5G pana la sfarsitul anului 2020, cel mai devreme. Acest lucru va avea un impact rasunator asupra companiei, care va pierde nu doar bani, ci si clienti fideli.

 

Toate acestea fac ca aceasta sa fie o zi minunata pentru Samsung si intaresc increderea in Galaxy S10 si in promisiunea companiei de a lansa un produs cu adevarat inovator.

 

A fost usor? Nu chiar. Samsung inca mai trebuie sa isi obisnuiasca utilizatorii cu eliminarea a doua caracteristici extrem de apreciate, dar si cu noul design controversat, iar acest lucru va fi dificil.