Utilizarea unei aplicatii de mesagerie criptata va asigura ca doar cei cu care faceti schimb de mesaje le pot descifra, dar nu fiecare aplicatie de mesagerie contine aceasta caracteristica utila. Daca doriti sa va pastrati chat-urile secrete, aveti nevoie de o aplicatie de mesagerie cu software puternic de criptare conceput pentru a impiedica o serie de terti sa va invadeze confidentialitatea.

 

Desi exista o serie de aplicatii criptate bune, multe au defecte asociate operatiunilor lor, proprietarilor lor sau ambelor. De exemplu, Facebook Messenger si WhatsApp sunt ambele criptate si functioneaza destul de bine, dar sunt detinute de Facebook, care are o relatie istorica problematica cu confidentialitatea. Apple detine iMessage care este foarte apreciat, dar aceasta aplicatie nu cripteaza date precum numerele mobile, metadatele sau datele stocate in cloud. Desi nicio aplicatie de mesagerie criptata nu este perfecta, mai jos vi le enumeram pe cele mai bune.

 

SIGNAL

 

Signal ofera o tehnologie avansata de confidentialitate in care milioane de oameni au incredere deja pentru trimiterea si primirea de mesaje si apeluri video. Alimentata de  protocolul open-source Signal, aplicatia cripteaza conversatiile dvs. pana la sfarsit. Pentru utilizatorii de Signal, confidentialitatea face parte din ADN-ul aplicatiei si functioneaza la fel cu fiecare comunicare, chiar si in retelele lente. Signal este un 501 (c) (3) non-profit independent, cu dezvoltare sustinuta de utilizatori – fara reclame sau trackere. Puteti utiliza numarul de telefon si agenda de contacte existente pentru a comunica in siguranta. Puteti alege alerte personalizate pentru fiecare contact sau puteti dezactiva complet sunetul. Functiile de editare a imaginilor incorporate ale aplicatiei va permit sa schitati, sa decupati si sa intoarceti fotografiile trimise.

 

THREEMA

 

Puteti utiliza Threema in mod anonim pentru a efectua apeluri vocale criptate end-to-end, pentru a trimite texte si mesaje vocale, pentru a partaja videoclipuri si chiar pentru a efectua sondaje. Folosind biblioteca de criptografie NaCl open-source, aplicatia cripteaza toate comunicarile. Acesta genereaza foarte putine date bazate pe server, iar abonamentele de grup si listele de contacte sunt stocate direct pe dispozitivul dvs., nu in cloud. Mesajele sunt sterse dupa livrare, iar fisierele locale din conversatii sunt, de asemenea, criptate. Cheile de criptare generate sunt stocate pe dispozitivul dvs. pentru a preveni accesul sau copiile din spate. Puteti raspunde cu functia de acord / dezacord a aplicatiei si puteti verifica identitatea unui contact, scanand codul QR personal. Fiecare utilizator Threema primeste, de asemenea, un ID Threema aleatoriu – ceea ce inseamna ca nu este necesar niciun numar de telefon sau adresa de e-mail. Acest lucru va permite sa utilizati aplicatia in mod anonim, fara sa dezvaluiti informatii private.

 

TELEGRAM

 

Telegram conecteaza oamenii printr-o retea distribuita unica de centre de date din intreaga lume. O caracteristica de sincronizare va permite sa trimiteti si sa accesati mesaje de pe toate dispozitivele dvs. simultan, cu posibilitatea de a incepe o comunicare pe telefon si de a o termina pe tableta sau laptopul. Puteti crea chat-uri de grup pentru pana la 200.000 de membri, puteti partaja videoclipuri si documente mari si chiar puteti configura roboti pentru activitati specifice. Intregul istoric de chat, grupuri si media sunt stocate in siguranta in cloud-ul  Telegram printr-o combinatie de criptare AES simetrica de 256 biti, criptare RSA 2048 biti si schimb de chei sigure Diffie-Hellman. Telegram are instrumente puternice de editare foto si video si un sticker deschis si o platforma GIF. O caracteristica Secret Chats permite mesajelor sa se autodistruga automat de pe ambele dispozitive participante.

 

DUST

 

Doriti sa trimiteti texte secrete? Dust iti ofera un control total asupra comunicatiilor tale digitale, departe de ochii altora. Pentru trimiterea de mesaje de zi cu zi si partajarea fotografiilor cu prietenii si familia, sau predarea informatiilor private cum ar fi cartile de credit sau numerele de securitate sociala – Dust va va proteja datele. Va anunta daca se preia o captura de ecran din mesajele dvs. si sterge istoricul mesajelor dupa 24 de ore. Conversatiile cu Dust sunt puternic criptate si nu sunt accesibile de nimeni. Puteti chiar sa eliminati mesajele de pe telefonul insotitorului dvs. in timp real.

 

VIBER

 

Peste un miliard de oameni se bazeaza pe Viber ca aplicatie rapida, sigura de mesagerie si apelare. Cu planul de date sau conexiunea Wi-Fi in loc, puteti efectua apeluri internationale gratuite; trimite mesaje text, fotografii, videoclipuri, GIF-uri si stickere; deschideti un chat de grup; si altele. Este sincronizat complet intre desktop si tableta, atat pentru apeluri audio cat si video. Un serviciu aditional numit Viber Out va permite sa va conectati si la linii fixe. Toate comunicatiile sunt protejate cu criptare end-to-end cu chei de criptare numai pe dispozitivele utilizatorului. Chaturile secrete va permit sa distrugeti fiecare mesaj astfel incat, dupa citirea mesajului dvs., acesta sa fie sters automat de pe telefonul destinatarului. Viber accepta comunitati cu membri nelimitati, completat cu extensii de chat la link-uri favorite, stickere Viber, GIF-uri si videoclipuri, Yelp, YouTube, Spotify si multe altele. Abonamentele optionale Viber Out constau dintr-un pachet de minute pentru apelarea unei anumite destinatii, care sunt achizitionate in aplicatie si reinnoite la diverse intervale.

 

WICKR ME

 

Cu Wickr Me, mesajele, apelurile vocale, memoriile vocale, fisierele, imaginile si videoclipurile sunt criptate si partajate printr-o noua cheie folosind o criptare avansata end-to-end pentru conectarea unu-la-unu sau in grupuri. Puteti comunica in grupuri private de pana la 10 utilizatori. Wickr nu stocheaza nicio metadata asociata comunicarilor dvs. si nu acceseaza niciodata mesajele sau lista de contacte. Nu este necesar sa se inregistreze pe Wickr Me un numar de telefon sau o adresa de e-mail. Carnetul de adrese ramane privat si nu este stocat pe serverele Wickr. Puteti seta timpul de expirare pe tot continutul de mesagerie si o functie de shred suprascrie tot continutul Wickr sters de pe dispozitiv.

 

WIRE

 

Wire este o platforma sigura de colaborare pe care echipele o pot utiliza pentru a comunica si a partaja mesaje, fisiere, apeluri conferinte sau conversatii private. Puteti comunica prin conversatii private sau de grup si puteti partaja si colabora cu fisiere, documente si link-uri. Un buton de apel de conferinta cu un singur clic pentru intalniri vocale sau video va permite sa invitati pe altii prin camere de oaspeti particulari sau sa utilizati mesaje efemere si amprente digitale pe dispozitiv. Wire este disponibil pe orice dispozitiv si sistem de operare, astfel incat echipa dvs. poate colabora atat la birou, cat si pe drum.