Unul dintre cei mai mari furnizori de nume de domenii si hosting din Europa, One.com isi schimba proprietarul. One.com, care are in jur de 1.5 milioane de clienti, mare parte din ei in regiunea de nord, a fost vandut de Accel-KKR catre Cinven, o alta companie care se concentreaza pe investitiile din Europa.

 

Termenii afacerii nu au fost facuti publici, dar ca imagine de ansamblu, Cinven a detinut si vandut o alta companie mare de hosting, Host Europe Group. Host Europe Group a fost achizitionat de catre Cinven in 2013 pentru suma de 668 de milioane de dolari, si vandut apoi in 2016 pentru 1.8 miliarde de dolari lui GoDaddy. La momentul vanzarii, Host Europe Group avea tot in jur de 1.5 milioane de clienti.

 

One.com si segmentul sau business reprezinta o parte semnificativa, cu o evolutie rapida, dintr-un mediu tehnologic complet. Cat timp vor exista afaceri si consumatori care folosesc web-ul, vor exista si companii care vand hosting si ofera servicii conexe.

 

Avand un nume care atrage atentia, One.com a activat intr-un singur domeniu timp de mai multi ani. KKR-Accel sustine ca procentual, compania a crescut organic la o rata de 20%, iar incasarile au ajuns la 69 de milioane de dolari. Profitabilitatea a crescut de 50 de ori, compania pozitionandu-se pe piata ca fiind o optiune economica pentru afaceri.

 

“Inca de la fondare, viziunea One.com a fost sa ofere servicii usor de folosit pentru afacerile mici si medii.”, a spus Jacob Jensen, fondator si CEO al One.com. El va continua sa conduca platforma.

 

Cinven spune ca urmareste ca afacerea sa creasca prin achizitii. “Exista optiuni de a creste afacerea organic, dar si prin achizitii.”

 

Cu alte cuvinte, ne asteptam la miscari de consolidare in viitor, cand o parte dintre furnizorii mai mici de hosting din Europa s-ar putea uni pentru a crea o platforma mai mare, cu o economie mai buna. Acest lucru este necesar nu doar pentru ca GoDaddy a devenit cea mai pronuntata prezenta in acest domeniu, dar si pentru ca Amazon a inceput sa includa acest gen de servicii in oferta sa.

 

“Suntem incantati de oportunitatea de a investi in One.com alaturi de Jacob. Aceasta este o afacere de calitate, cu un brand atractiv si o platforma cu tehnologie buna, care opereaza intr-o piata ce permite cresterea structurala”, a spus Thomas Railhac, partener la Cinven. “Acesta este un domeniu pe care il cunoastem deja, datorita investitiei in HEG, si vom continua sa investim atat in cresterea organica, cat si in achizitii.”