Western Union, una dintre companiile de top in domeniul transferurilor de bani, a anuntat ca este dispusa si pregatita sa introduca criptomonedele in viitor. Anuntul, care a ajuns pe platformele de socializare, este un semn ca tehnologiile blockchain vor fi acceptate ca metode de plata.

 

Acest lucru fiind spus, anuntul cuprinde cateva avertismente:

  1. Western Union nu are planuri imediate de a introduce transfrul de criptomonede printre serviciile sale.
  2. Nu trebuie sa confundati transferul de monede digitale cu cel de bani, nu sunt acelasi lucru

 

Western Union a afirmat ca este pregatita sa inceapa sa lucreze cu criptomonede. “Exista multa valva in jurul criptomonedelor”, a postat compania pe Twitter. “Am transferat bani timp de aproape doua decenii. Haideti cu blockchain-ul.”

 

Odilon Almeida, CEO al Western Union, a afirmat ca platforma este “gata sa adopte orice tip de  valuta”. Acesta a adaugat: “Daca intr-o zi decidem sa adaugam criptomonedele pe lista noastra de transferuri, din punct de vedere tehnologic, acestea sunt doar o alta valuta. Cred ca criptomonedele ar putea deveni un nou tip de activ tranzactionat la nivel global. Daca acest lucru se intampla, suntem gata de lansare.”

 

Anuntul a facut valuri in mediul cripto, cu toate ca o mare parte din comunitate este rezervata cu privire la nivelul de intelegere pe care il are Western in privinta criptomonedelor. Twitter nu a fost foarte receptiva la idee, cu numaroase voci sustinand ca Western Union nu intelege tehnologia blockchain.

 

In ciuda criticilor, faptul ca Western Union este dispusa sa lucreze cu criptomonede este un pas in directia corecta pentru o piata care inca incearca sa depaseasca obstacole cheie in domeniul financiar. Poate ca liderii companiei nu inteleg pe deplin conceptul de blockchain, dar par dispusi sa incerce.

 

Parteneriatul Western Union cu Ripple: o oportunitate de invatare

 

Almeida a proclamat parteneriatul cu Ripple Labs ca pe o oportunitate de a creste eficienta in domeniul transferului de bani. Aceste doua companii cu lucrat impreuna de ceva timp, deja. Aceasta colaborare a inclus un program pilot concentrat pe sistemul xRapid de la Ripple, care foloseste XRP pentru plati.

 

Western Union a depus o cerere de patentare in SUA pentru o noua platforma de plata bazata pe criptomonede.

 

Conform spuselor lui Almeida, adoptarea criptomonedelor la scara larga este posibila doar daca trei dintre limitarile prezente in acest moment vor fi depasite: volatilitatea, reglementarea si conformarea. El a mentionat ca startup-urile cripto lucreaza deja la rezovarea problemei volatilitatii, prin lansarea a numaroase stablecoins.

De indata ce reglementarea si conformarea vor fi integrate, piata va fi pregatita pentru acceptarea criptomonedelor ca metoda de plata.