Google ofera acces gratuit la platforma sa de video chat, Google Meet, pe masura ce oamenii apeleaza la servicii de conferinte pentru a tine legatura cu prietenii si familia.

 

Aceasta miscare vine pe masura ce o varietate de companii concureaza pentru a aduce oamenii impreuna cu serviciile lor de apel video.

 

Incepand cu luna viitoare, oricine are un cont Google va putea crea intalniri virtuale de pana la 100 de persoane simultan pe Google Meet.

 

Va fi o limita de 60 de minute pe sesiune pentru utilizatorii care nu au abonament, desi Google spune ca aceasta nu va intra in vigoare pana la 30 septembrie.

 

Pana acum, accesul la serviciul de conferinta video Google Meet era contra cost, ceea ce inseamna ca a fost in mare parte eclipsat de alte servicii gratuite, precum Zoom sau Facebook Messenger.

 

Cu toate acestea, Zoom nu a fost lipsit de problemele sale, fiind deja cercetate cazuri de „zoombombing” de catre Agentia Nationala de Criminalistica (NCA), in care un strain acceseaza o sedinta neinvitat si afiseaza material ofensiv – in unele cazuri materialele de abuzuri asupra copiilor.

 

Abordarea Google nu utilizeaza parole pentru a intra in chat-uri, dar in schimb gazdele de apeluri video au controale pentru cine poate intra inainte de a putea participa, precum si posibilitatea de a bloca chat-ul odata ce toti invitatii sunt in sesiune.

 

Gigantul tehnologic spune ca Meet foloseste criptare si nu prelucreaza datele pentru publicitate si nici nu le impartaseste cu terti.