Criptomonedele majore au fost inca o data sub presiune in ultimele 24 de ore, iar majoritatea s-au apropiat de cele mai recente valori minime, chiar daca pierderile sunt limitate pentru moment. In timp ce monedele de top au evitat o cadere brusca, avand in vedere imaginea pe termen lung si tendinta abrupta pe termen scurt, cotele continua sa favorizeze scaderi noi in urmatoarele saptamani, astfel incat comerciantii si investitorii ar trebui sa ramana defensivi.

 

Dash

 

Slabiciunea tehnica continua a monedelor ramase in urma, cum ar fi Dash, si lipsa unei conduceri relativ puternice este inca evidenta si intareste imaginea globala bearish. Acest lucru este valabil chiar si atunci cand indicatorii pe termen lung indica o tendinta profund excedentara, si ca urmare, investitorii raman defensivi, ceea ce ar putea conduce la o corectie mai mare pe scara larga dupa o schimbare de tendinta pe termen scurt. Acestea fiind spuse, comerciantii nu ar trebui sa deschida noi pozitii pana nu vedem imbunatatiri tehnice semnificative pe termen scurt.

 

Bitcoin

 

Bitcoin nu a reusit sa-si recastige ritmul, in ciuda cresterii de la sfarsitul saptamanii, iar moneda se intoarce aproape de nivelul minim de tranzactionare recent, in jurul valorii de 3250 dolari. Nivelul cheie de $ 3600 nu este accesibil pentru cea mai valoroasa moneda si, avand in vedere acest lucru, modelul de tendinta ramane concentrat pe vanzare atat pe termen lung, cat si pe termen scurt.

 

Slabiciunea actuala a BTC este un semn negativ pentru intreg segmentul si o scadere sub nivelul cheie pe termen lung de 3000 USD este din ce in ce mai probabila. O rezistenta suplimentara se afla intre 4000 si 4050 USD, iar comerciantii si investitorii nu ar trebui deschida pozitii BTC.

 

Ethereum

 

Ethereum a fost tranzactionat intr-un interval foarte restrans in ultimele zile, iar moneda este inca blocata sub zona cheie de $ 95- $ 100, in ciuda faptului ca a fost printre cele mai laudate criptomonede. ETH se confrunta, de asemenea, cu rezistenta puternica, in apropierea nivelului de 120 de dolari, iar urmatoarea zona majora de sprijin se gaseste intre 73 si 75 de dolari. Comerciantii si investitorii ar trebui sa ramana departe de moneda.

 

Litecoin – o noua cadere?

 

Litecoin este amenintat de o alta cadere sub nivelul de suport de 23 de dolari, nivel care este acum foarte slab, iar scaderea brusca pe termen scurt ramane clara. LTC continua sa fie relativ slab pe termen scurt, iar comerciantii nu ar trebui sa ia in considerare nici macar pozitiile ultra-scurte, in ciuda unei imagini extinse supraapreciate.

Urmatoarea zona de sprijin majora se gaseste intre 20 si 20.5 de dolari, iar cotele favorizeaza o apropiere de acel nivel foarte curand, posibil in zilele urmatoare, cu o rezistenta puternica intre 26 si 30 de dolari.

Ripple continua sa se invarta in jurul valorii de 0,30 dolari, fiind inca foarte slaba pe termen scurt, si avand semnale de vanzare pe termen scurt si pe termen lung in tendinte. XRP se confrunta cu o rezistenta puternica in jurul valorilor de 0,32 $, 0,3550 $ si 0,3750 $, in timp ce nivelul de suport se gaseste la 0,28 $, cu cel mai recent minim fiind de 0,26 $. Ne asteptam la cel putin o apropiere de minim in urmatoarele saptamani, in ciuda faptului ca exista inca o structura tehnica relativ puternica pe termen lung.