La viteza maxima de incarcare, prototipul BMW si Porsche ar fi de mai mult de doua ori mai rapid decat designul curent al Tesla.

Proliferarea incarcarii rapide a DC pentru masinile electrice a facut ca aceasta sa devina o alternativa viabila pentru combustia interna, chiar si pentru cei care nu au posibilitatea de a incarca masina acasa. Cel mai bine cunoscut sistem de incarcare rapida este incarcatorul Tesla, care poate atinge un procent de 80% in aproximativ 30 de minute, insa Porsche si BMW cred ca pot mai bine, raporteaza Automotive News.

 

Sistemul, dezvaluit joi de BMW si Porsche, va adauga la o baterie EV capacitatea de a parcurge o distanta de 100 de kmin doar 3 minute, dar exista o piedica. Prototipul Porsche-BMW este capabil sa se incarce doar la 450 kilowati, dar in prezent nu exista EV-uri pe strazi care sa poata manipula atat de mult curent. Ca exemplu, BMW I3 se limiteaza doar 50 kW, iar incarcatorul Tesla Supercharger utilizeaza maxim 120 kW.

 

Asa cum este de asteptat, incarcarea la de 450 kW face ca anumite cerinte destul de severe sa existe nu doar pentru vehiculul incarcat, ci si pentru hardware-ul de incarcare propriu-zis. Pentru prototip, Porsche a echipat incarcatorul cu un cablu de incarcare racit cu lichid si a modificat sistemul de racire a bateriei pentru a gestiona mai bine incarcaturile mari.

 

BMW si Porsche dezvolta sistemul de taxare in colaborare cu Siemens, Allego si Phoenix Contact E-Mobility. Statia prototip este in Bavaria si este deschisa publicului. Proprietarii BMW au, in prezent, posibilitatea sa isi incarce masina gratuit.