CEO-ul Bitpay, Stephen Pair, si-a exprimat parerea cum ca adoptarea la scara larga a criptomonedelor va avea loc in 3 pana la 5 ani.  El a vorbit despre posibilitatea unei adoptari mai largi la CNBC.

Acum un an, cand pretul Bitcoin a crescut la nivelul urias de 20.000 de dolari, adoptarea monedelor parea sa fie din ce in ce mai aproape. Cei mai putin entuziasti au spus ca acest lucru nu se va intampla in mai putin de 10 ani.

 

Cat de aproape este adoptarea criptomonedelor?

 

CEO-ul Bitpay crede ca adoptarea criptomonedelor ca metoda uzuala de plata este mai aproape decar credem. Stephen Pair a vorbit despre potentialul BTC ETF in cadrul unui interviu la postul CNBC, dar si despre perioada in care criptomonedele ca metoda de plata, si nu ca instrument speculativ, vor fi adoptate.

 

Intrebat fiind daca BTC ETF va fluidiza procesul de adoptare, Pair a declarat ca ETF-ul nu este un punct critic pentru criptomonede. El a astras atentia asupra faptului ca adoptarea la scara larga este lucrul care determina cresterea pretului.

 

Stephen Pair a fost citat spunand:

 

“Obisnuiam sa spun ca va dura mai mult de 10 ani, dar acum cred ca in 3 pana la 5 ani vei putea sa mergi intr-un retaurant sau intr-un magazin, si acestia sa accepte criptomonedele ca pe un sistem de plata”

 

In ultimele 12 luni, din ce in ce mai multe afaceri au inceput sa accepte criptomonedele ca metoda de plata, dar procesul a fost incetinit de recesiune.

 

Preturile criptomonedelor au fost conduse de specula, nu de utilizare, declara Stephen Pair

 

Stephen Pair a afirmat recent, cum ca “specula influenteaza mai mult preturile decat utilizarea efectiva”. In acelasi interviu, acesta a declarat pentru CNBC:

 

“Suntem constienti ca o parte a pretului este bazata pe speculatii. Este vorba despre riscurile pe care investitorii si le asuma in privinta adoptarii extinse a criptomonedelor. Componenta pretului bazata pe utilizare este destul de mica, si de aceea, la Bitpay, ne straduim sa le punem la dispozitie clientilor nostri produse valoroase.”

 

Este important de specificat ca speculatia se bazeaza pe utilizarea viitoare, ceea ce explica adoptarea in masa a criptomonedelor. Din moment ce adoptarea monedelor se bazeaza pe decizia afacerilor de a le accepta ca metode de plata, o perioada de 3 pana la 5 ani pare a fi o predictie foarte probabila.