Numit The PIT, noul schimb de crypto a fost infiintat de fosti directori de la New York Stock Exchange, TD Ameritrade, Google si Goldman Sachs, raporteaza CNBC .

 

Conform anuntului, The PIT va fi disponibil in peste 200 de tari, sprijinind initial 26 de perechi de tranzactionare. Clientii vor putea sa-si conecteze contul bancar cu un cont de la Blockchain.com si sa tranzactioneze crypto cu trei valute importante, inclusiv dolarul american (USD), euro (EUR) si lira sterlina (GBP).

 

Peter Smith, CEO al Blockchain.com, spune ca The PIT poate executa comenzi in microsecunde, ceea ce ii permite sa concureze cu schimburile crypto majore la nivel mondial, inclusiv Binance si Coinbase. Smith a elaborat ca noul motor care se potriveste schimbului Mercury poate prelucra comenzile de cumparare sau vanzare in „40 pana la 50 de microsecunde”.

 

Nicole Sherrod, sefa de tranzactionare de la Blockchain.com, a subliniat ca viteza operationala a The PIT ar fi cea mai importanta caracteristica pentru succesul platformei, afirmand ca viteza este de „importanta maxima” pe pietele volatile.

 

Sherrod, fost sef al echipei de produse comerciale la TD Ameritrade, a remarcat faptul ca exista inca o audienta mare de oameni care nu si-au plasat inca prima comanda cu Bitcoin. El a spus:

“Nu m-as simti confortabil livrand o platforma investitorilor cu amanuntul, care ii pun intr-o pozitie in care nu ar putea intra si iesi dintr-un comert cu viteza rapida .”

 

In plus, Sherrod a sustinut ca noul schimb crypto va permite un nou nivel de lichiditate, care nu se observa in schimburile concurentilor.

 

Cunoscut anterior ca Blockchain.info, Blockchain.com a fost fondata in 2011 pentru a servi initial ca explorator de blocuri sau furnizor de date pentru tranzactiile Bitcoin. Pana in prezent, firma a fost unul dintre cele mai populare portofele crypto cu peste 40 de milioane de portofele inregistrate. Compania a strans in total 70 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv miliardarul britanic Richard Branson, compania de avocatura Alphabet GV si sponsorul timpuriu Spotify, Lakestar.