Gigantul Ripple s-a asociat cu Universitatea Kyoto si Universitatea din Tokyo ca parte a initiativei sale de cercetare Blockchain (UBRI). Ripple si-a anuntat noile parteneriate japoneze intr-un comunicat de presa.

 

Emi Yoshikawa, director principal al operatiunilor globale la Ripple, a mentionat ca exista un interes ridicat pentru blockchain in cadrul academiei japoneze:

„Japonia devine rapid lider in activele crypto si blockchain. Regiunea a fost mereu cu gandul la explorarea modalitatilor de imbunatatire a sistemului financiar actual […] Am vazut niveluri ridicate de interes din partea comunitatii academice pentru subiecte din jurul blockchain-ului si crypto-ului. Ripple se angajeaza sa inspire studentii sa devina parte a fortei de munca a viitorului, in domenii precum blockchain, calcul distribuit, servicii bancare si fintech. ”

 

Se presupune ca Universitatea din Tokyo va acorda burse studentilor care fac cercetari pe blockchain, iar departamentul sau de economie organizeaza, de asemenea, seminarii publice despre blockchain si decontare.

 

Profesorii economici ai universitatii sunt de asemenea angajati in cercetarea sistemului financiar in evolutie, precum si a cadrelor pentru reglementarea si supravegherea activelor criptografice si a tehnologiei blockchain.

 

La Universitatea Kyoto, studentii absolventi desfasoara o cercetare blockchain in domenii precum remitentele lucratorilor migranti, managementul identitatii digitale pentru refugiati si gestionarea lantului de aprovizionare.

 

Conform anuntului, Ripple ofera resurse financiare, precum si expertiza si resurse tehnice pentru a sprijini cercetarea. UBRI este in prezent asociat cu 33 de universitati, conform comunicatului de presa.

 

Ripple considera ca cererea de solutii tehnologice creste pe masura ce globalizarea creste si spera ca prin parteneriat cu universitatile, compania poate ajuta la crearea unei noi generatii de ingineri, lideri de afaceri, antreprenori si alti profesionisti care sunt faimiliarizati pe blockchain. Eric van Miltenburg, vicepresedinte senior al operatiunilor globale la Ripple a comentat:

„Pe masura ce industria se maturizeaza, comunitatea academica joaca un rol esential in deschiderea drumului pentru companii inovatoare si antreprenori care folosesc tehnologii blockchain si active digitale.”

 

Dupa cum a raportat anterior Cointelegraph, Institutul pentru Cercetarea Fintech de la Universitatea Tsinghua din Beijing a parteneriat cu UBRI in ianuarie. Universitatea a lansat Programul de cercetare tehnologica Blockchain, un program conceput pentru cercetarea reglementarilor globale de blockchain, precum si pentru dezvoltarea industriei.