Compania MoneyGram a intrat intr-un parteneriat strategic cu firma de plati bazata pe blockchain, Ripple, potrivit unui comunicat de presa din 17 iunie.

 

In cadrul acordului de doi ani, cele doua firme vor deveni parteneri in platile transfrontaliere si in tranzactiile valutare cu active digitale. Ca parte a acordului, MoneyGram va putea sa obtina pana la 50 milioane dolari de la Ripple in schimbul de capitaluri proprii.

 

MoneyGram va folosi produsul de lichiditate xRapid al Ripple, care permite trimiterea banilor intr-o singura moneda si decontare instantanee in moneda de destinatie. In folosirea tokenului XRP al Ripple pentru astfel de transferuri, xRapid poate sa rezolve aceste tranzactii mai repede decat cu monedele fiat sau alte active digitale majore. Presedinte si CEO-ul MoneyGram Alex Holmes a spus:

“Prin intermediul produsului Ripple xRapid, vom avea capacitatea de a converti instantaneu fonduri de la dolari americani la monedele de destinatie pe o baza de 24 de ore din 24, care are potentialul de a revolutiona operatiunile noastre si de a eficientiza dramatic gestionarea globala a lichiditatilor noastre”.

 

Potrivit site-ului sau, MoneyGram este a doua societate de plati din lume, care opereaza in peste 200 de tari. O mare parte din afacerea MoneyGram se afla pe piata mondiala a remitentelor, valoarea estimata fiind de 600 miliarde de dolari.

 

In martie, banca federala a Indiei (IFB), o banca privata comerciala, a incheiat un parteneriat cu Ripple pentru a-si utiliza reteaua pentru transferurile transfrontaliere. Parteneriatul facea parte dintr-o initiativa de aplicare a noilor tehnologii in reteaua de remitente a IFB, lansand de asemenea doua platforme in Emiratele Arabe Unite pentru efectuarea de plati catre India.

 

La inceputul acestei luni, Ripple a lansat un birou brazilian cu scopul de a se extinde in America Latina. Luiz Antonio Sacco, fost director executiv la filiala braziliana a furnizorului de solutii globale de garantie The Warranty Group, va conduce noul birou.