Finney, primul smartphone bazat pe blockchain din lume, va fi disponibil in curand pentru a fi achizitionat in Bangladesh.

 

Conform unui raport al ziarului local The Daily Star din 9 septembrie, Comisia de reglementare a telecomunicatiilor din Bangladesh a aprobat telefonul pentru import in august si va fi disponibil pe piata din Bangladesh in octombrie.

 

Lansarea lui Finney in Bangladesh vine pe fondul unei tendinte de crestere a smartphone-urilor in tara. Conform unui raport din 2018 al firmei de cercetare globala GSMA Intelligence, pana in 2025, 75% din populatie (138 milioane) va avea smartphone-uri, in timp ce 41% (73 milioane) vor fi abonati la internet mobil.

 

In conformitate cu GSMA, populatia din ce in ce mai urbanizata a cumparat mai multe smartphone-uri pe masura ce dispozitivele mai ieftine vin pe piata si, in acest sens, pretul lui Finney este mai comparabil cu telefoanele high-end disponibile in Bangladesh. Finney a debutat anul trecut cu un cost de 999 dolari, in timp ce Samsung Galaxy S10 este disponibil pe piata de telefonie locala MobileDokan pentru 74.900 taka (894 dolari).

 

Sirin Labs, din Elvetia, a dezvoltat telefonul in urma uneia dintre cele mai mari cinci oferte initiale de monede din 2017 (157,8 milioane USD). Telefonul are un portofel incorporat la rece, comunicatii securizate si un ecosistem de aplicatii descentralizat.

 

Moshe Hogeg, co-fondator si co-CEO al Sirin Labs, a declarat ca Finney – care este fabricat de gigantul electronic Foxconn Technology Group – aduce multiple fatete ale blockchain-ului si crypto-ului intr-un singur dispozitiv:

“Inainte de Finney, aveai nevoie de un registru, aveai nevoie de un computer, aveai nevoie de un software de portofel, apoi trebuia sa mergi la un schimb, apoi sa poti converti. Finney face toate acestea intr-un singur dispozitiv.”

 

Luna trecuta, guvernul din Bangladesh a decis sa utilizeze bani din fondul sau de proiecte IT de 208 milioane de dolari pentru a trimite absolventi pentru formarea blockchain in Japonia si India. Guvernul intentioneaza sa trimita 100 de noi absolventi IT in strainatate pentru a imbunatati expertiza in domeniile tehnologiei de evidenta distribuita, a inteligentei artificiale, a invatarii automate si a cibersecuritatii.