Fiind cel mai mare producator de hardware din lume pentru criptare, Bitmain se numara printre cele mai importante companii de urmarit in spatiul criptografic.

Dar firma cu sediul in Beijing isi tine bine ascunse secretele si este impovarata de controverse intr-un timp crucial in istoria sa.

Bitmain a starnit lumea criptografica in septembrie, cand a depus o oferta publica initiala de referinta, care ar putea incerca sa stranga aproximativ 3 miliarde dolari pe bursa din Hong Kong.

Dar multi sunt ingrijorati ca Bitmain ar fi putut induce in eroare investitorii in legatura cu unele dintre finantele sale si ca ar fi pierdut recent furnizorul principal de hardware dupa ce nu si-a platit datoriile. Si mai multe companii incep sa incerce sa fure dominanta Bitmain ca cel mai mare furnizor de jetoane pentru crearea criptocurrency digitale – un proces numit mining.

Vicepresedintele BTC.com al lui Bitmain, Alejandro De La Torre, s-a dus recent la Alex Heath, pentru un interviu rar la conferinta Web Summit din Lisabona, Portugalia. El a abordat multe dintre problemele cu care se confrunta Bitmain.

In documentele IPO din septembrie, Bitmain a aratat ca a supraestimat in mod semnificativ cererea pentru cipurile miniere – inventarul sau a crescut cu 1 miliard de dolari in 2018 – dupa ce a vazut cresterea valorii criptomonedelor ca Bitcoin si Ethereum spre sfarsitul anului 2017.

Dar, in ciuda nenorocirii financiare, De La Torre a spus ca Bitmain observa mai multe persoane care exploateaza Bitcoin chiar si cand pretul a scazut.

“Cred ca multi dintre minerii si oamenii din industrie cred intr-adevar in criptocurrency si cred ca aceasta este doar o tendinta normala de piata”, a declarat el Cheddar. “Pretul a fost foarte, foarte, foarte ridicat. Este nesustenabil “, a spus De La Torre.

Bitmain a obtinut venituri de peste 2,8 miliarde de dolari anul trecut si profit net de 701 milioane de dolari, insa marja bruta pentru primele sase luni din 2018 a fost de 36%, in scadere considerabil de la 48% in 2017 si 54% se indreapta.

Un raport recent al Coingeek a sustinut ca TSMC, care furnizeaza peste 50% din cipurile lui Bitmain, a incetat sa furnizeze chip-uri, un raspuns la incapacitatea lui Bitmain de a plati datorii de 300 milioane de dolari.

De La Torre nu a comentat in mod specific raportul, dar i-a spus lui Cheddar ca “ceea ce pot spune este ca exista o mare frica, incertitudine si indoiala pe piata. Si multe dintre ele sunt indreptate impotriva noastra, la Bitmain.”

Intrebat despre modul in care investitorii ar trebui sa ia in considerare volatilitatea puternica a preturilor pe piata criptografica, De La Torre a spus ca spera sa vada criptomonedele aplicate platilor de zi cu zi.

“Cand moneda este folosita nu doar pentru speculatii, cred, ca si ceilalti colegi ca volatilitatea va scadea”, a spus el.