Crypto exchange-ul polonez Coinroom a inchis operatiunile si a disparut cu fondurile clientilor, a raportat money.pl.

 

Money.pl a primit un e-mail de la unul dintre cititorii sai, care a declarat ca Coinroom – care a fost inregistrat in 2016 – a incetat operatiunile peste noapte si a disparut cu banii clientilor in aprilie. Unii utilizatori spun ca au avut pana la 60.000 de zlotti (aproximativ 15.790 dolari) in conturile lor.

 

Inainte de a-si inceta activitatea, Coinroom a trimis e-mailuri clientilor sai, continand informatii despre incetarea contractului. Clientii au avut doar o singura zi sa-si retraga banii, ceea ce era in conformitate cu reglementarile Coinroom semnate de utilizatori. Cu toate acestea, clientii pretind ca unii au primit doar o parte din bani, in timp ce majoritatea nu si-au primit deloc fondurile.

 

Unul dintre clientii bursei a declarat pentru Money.pl ca a pierdut 2.005 bitcoins (BTC) (aproape 15.000 de dolari). Un alt utilizator a declarat ca “in a doua zi dupa trimiterea e-mailului am fost la sediul Coinroom. Doamna de la receptie nu a vrut sa ma lase inauntru, a afirmat ca nimeni nu era in birou. In schimb, a sunat pe cineva din companie. Mi s-a cerut sa-mi las detaliile. Nimeni nu m-a contactat.”

 

Purtatorul de cuvant al Procuraturii Sectorului de la Varsovia Łukasz Łapczyński a aratat ca biroul a initiat proceduri impotriva Coinroom in legatura cu activitati neautorizate care ofera servicii de plata care intermediaza schimbul de criptomonede. De asemenea, biroul identifica alte victime posibile.

 

CoinMarketCap indica faptul ca Coinroom si-a incetat activitatea. Pagina de Twitter a firmei a fost de asemenea inchisa.

 

Dupa cum s-a raportat la mijlocul lunii mai, start-up-urile blockchain, RepuX si JoyToken, au efectuat un exit scam . Companiile au anuntat ca au promovat ICO-urile pe parcursul lunilor martie si aprilie din 2018 si au disparut cu 4,7 milioane de dolari, respectiv 3,3 milioane de dolari.