Gigantul social media Facebook va anunta proiectul crypto luna aceasta, permitand angajatilor sa ia o parte din salariu in moneda, raporteaza CNBC .

 

Referindu-se la un raport al informatiilor, CNBC afirma ca Facebook intentioneaza sa cedeze controlul criptocurrencyului catre parti externe pentru a se asigura ca activul digital nu va fi complet centralizat.

 

Organizatiile terte vor plati 10 milioane dolari pentru posibilitatea de a actiona ca un nod – pentru a valida tranzactiile – in retea pentru tokenul nativ Facebook.

 

Stablecoin-ul, care va fi integrat ca un instrument de plata pe WhatsApp, Messenger si Instagram, va fi, de asemenea, accesibil prin masini fizice asemanatoare ATM-urilor, informeaza The Information.

 

Cryptocurrency-ul propriu al Facebook a facut obiectul multor speculatii din ultimele luni, deoarece compania a dezvaluit putin despre proiect. La inceputul acestei saptamani, Financial Times a raportat ca Comisia de Comert pentru Futures al Comertului din Statele Unite (CFTC) se afla in discutii cu Facebook despre viitorul sau stablecoin.

 

In luna mai, Facebook a obtinut numele “Libra” pentru proiectul secret. Surse familiarizate cu proiectul au sustinut ca Facebook recruta firme financiare pentru a dezvolta moneda si ca numele de proiect este Libra.

Mai tarziu in acea luna, Facebook a inregistrat, de asemenea, o noua firma tehnica financiara, Libra Networks LLC, cu Registrul Comertului din Geneva din Elvetia.