Biroul Procurorului General din New York a afirmat ca Bitfinex a pierdut 850 de milioane de dolari si a folosit fonduri din partea operatorului afiliat Tether pentru a acoperi in mod secret deficitul.

 

Procurorul general Letitia James a aratat ca biroul sau a obtinut o declaratie in instanta prin care se sustine ca iFinex Inc. – operatorul Bitfinex – Tether Limited si entitatile asociate acestora au incalcat legea din New York in legatura cu activitati care ar fi putut frauda investitorii crypto din New York . James a declarat:

“Ancheta noastra a stabilit ca operatorii platformei de tranzactionare” Bitfinex “, care de asemenea controleaza moneda virtuala” tether “, s-au angajat intr-o musamalizare pentru a ascunde pierderea aparenta de 850 milioane USD a fondurilor clientilor si companiilor mixte . Statul din New York a startul pentru a cere intreprinderilor cu valuta virtuala sa opereze in conformitate cu legea. Si vom continua sa sustinem investitorii si sa cautam dreptate in numele lor atunci cand sunt indusi in eroare sau inselati de oricare dintre aceste companii “.

 

Potrivit depunerilor, compania nu a dezvaluit niciodata pierderile investitorilor, directorii bursei si Tether s-au angajat intr-o serie de tranzactii corporative conflictuale, in cadrul carora Bitfinex a avut acces la rezervele de numerar de pana la 900 milioane de dolari. Bitfinex ar fi luat nu mai putin de 700 milioane de dolari din rezervele Tether si a folosit fondurile pentru a ascunde pierderile si incapacitatea de a gestiona retragerile clientilor.

 

Curtea a anuntat ca a ordonat operatorilor companiilor sa inceteze imediat disiparea dolarului american care sustine token-ul tether si sa furnizeze informatii si documente legate de investigatie. Decizia interzice, de asemenea, companiilor sa distruga documente potential conexe.

 

Pe Twitter, cripto-antreprenorul Alistair Milne a remarcat ca Bitfinex va plati o rata a dobanzii presupusa a fi echitabila cu ceea ce este, de fapt, un imprumut. In plus, 60 de milioane de actiuni din stocul Bitfinex au fost tranzactionate ca garantie.

 

Mai mult, procurorul general solicita o injunctie pentru a obliga Bitfinex si Tether sa continue tranzactionarea, pentru a nu prejudicia clientii.

 

Tether s-a confruntat anterior cu controverse, dupa ce criticii au banuit ca moneda de operare a unei rezerve fractionate emite mai multe jetoane decat aveau sustinute si le-a trimis la schimbul crypto Bitfinex.

 

In urma unei citatii din partea autoritatilor de reglementare din S.U.A., atat pentru Bitfinex, cat si pentru Tether, compania a ordonat un audit neoficial, care a constatat ca moneda are suma corespunzatoare de dolari.