Majoritatea criptomonedele se tranzactioneaza cu o valoare putin mai mare decat in zilele precedente, dupa doua zile bearish care le-au adus la minimurile de saptama trecuta si, pentru un moment, pare ca au evitat un alt dezastru. Cresterea modesta a lasat totusi modelul nostru de tendinta pe vanzare, iar cotele continua sa favorizeze scaderi noi in perioada urmatoare astfel incat comerciantii si investitorii ar trebui sa ramana defensivi.

 

Monedele de top se tranzactioneaza cu mult sub maximurile atinse la sfarsitul saptamanii, iar tendinta pe termen scurt ramane in mod evident bearish. Deci, in timp ce in urmatoarele saptamani ramane posibila o crestere mare, bulls ar trebui sa ramana rabdatori pana cand vom vedea imbunatatiri tehnice clare.

 

Avand in vedere acest lucru, comerciantii si investitorii nu ar trebui sa investeasca nici chiar si in monedele mai puternice, cotele favorizand in continuare piata bears, cu posibilitatea atingerii unor noi valori minime. Acestea fiind spuse, un test de succes sau o nereusita ar putea declansa o corectie mare a pretului. Deocamdata, nu exista niciun semn de revenire, iar toti ochii sunt pe valoarea de 3000 de dolari a Bitcoin.

 

Bitcoin a urcat astazi la un nivel de 3450 de dolari, dar nu a reusit sa se apropie de nivelul de rezistenta de 3600 $ si de maximul din weekend astfel ca, in ciuda acestei cresteri, trendul descendent pe termen scurt ramane neschimbat. Deocamdata, modelul nostru de tendinte inca se afla pe semnalul de vanzare, pe ambele intervale de timp, iar comerciantii ar trebui sa stea departe de tranzactiile cu aceasta moneda. O noua rezistenta este posibila in zona de 4000-4050 dolari in timp ce zona de sustinere pe termen lung se gaseste in apropierea nivelului de 3000 de dolari.

 

Ethereum este blocat sub zona cheie de 95- 100 dolari (chiar si dupa revenirea de astazi) pastrand moneda pe un semnal de vanzare pe termen scurt in modelul nostru de tendinte. Cotele inca favorizeaza o mutare catre urmatoarea zona majora de sustinere intre 73 si 75 dolari si doar o revenire rapida peste zona principala de rezistenta ar putea schimba tendinta pe termen scurt.

 

Downtrend-ul abrupt pe termen lung este evident, iar comerciantii si investitorii nu ar trebui sa investeasca in aceasta moneda deoarece se asteapta o zona noua de rezistenta puternica in zona de 120 – 130 dolari.

 

Altcoins evita sfarsitul, dar urmeaza o perioada de rezistenta puternica

 

In ciuda slabiciunii de ieri, minimele de saptamana trecuta au ramas, chiar si pentru monedele puternice, relativ slabe si, desi este un semn stabilitate, nu este suficient sa justifice actualizarea modelului nostru de tendinte. Avand in vedere ca inca nu exista o conducere bullish presenta in acest segment, valoarea continua sa scada.

 

Ripple a inregistrat o scadere slaba si continua sa ramana aproape de nivelul de 0,30 de dolari. Moneda este inca printre monedele relativ slabe, dintr-o perspectiva pe termen scurt si ramane in vigoare semnalul de vanzare in modelul nostru de tendinte.

 

Inca ne asteptam la o mutare spre minimul bear anterior la valoare de 0.26 dolari, cu un nivel de sustinere in zona de 0.28 dolari si sfatuim comerciantii si investitorii sa nu efectueze nici o tranzactie cu aceasta moneda. Nivelul de rezistenta este deasupra zonei de 0.30 dolari si poate urca pana la zona de 0.3750 dolari.

 

In timp ce Litecoin a reusit sa se ridice deasupra nivelului sustinere de 23 de dolari, acesta ramane intr-un downtrend puternic pe termen scurt si lung si ar trebui sa vedem revenire spectaculoasa pentru a avea spernata unei cresteri continue chiar si pe termen scurt.

 

Modelul nostru de tendinta este de a vinde, pe ambele intervale de timp, iar urmatoarea zona majora de sustimere se gaseste intre 20 si 20.50 de dolari, cu o rezistenta puternica in apropiere zonei 26 de dolari si intre 30 si 30,50 dolari.