Puteti gasi acest bancomat in Sibiu, in interiorul Hostelului B13, strada Nicole Balcescu. Bancomatul va putea fi folosit pentru a tranzactiona atat Bitcoin cat si alte criptomonede

Oficialii Bitcoin confirma plasarea unui bancomat pentru Bitcoin in Sibiu. Inaugurarea ATM-ului ar fi trebuit sa aiba loc pe 11 decembrie, conform unor surse externe. Lucrurile s-au miscat putin mai greu, iar reprezentantii Bitcoin Romania sustin ca amplasarea acestuia va avea loc saptamana viitoare.

 

Acesta va fi primul bancomat care va va permite sa tranzactionati Bitcoin din Sibiu. Din primile declaratii se pare ca acesta va accepta, pe langa Bitcoin, si Ethereum, si Litecoin.

 

Pretul unui Bitcoin va fi de 13.464 RON pentru cei care vor sa vanda, si de 14.319 RON pentru cei care vor sa cumpere. In acest moment, pretul unui Litecoin este de 94,89 RON pentru vanzare si 106,12 pentru cumparare, iar pentru Ethereum pretul este de 393,89 RON.

 

Primul ATM Bitcoin din Romania a fost amplasat in 2014. In prezent exista in tara noastra 10 bancomate Bitcoin: trei in Bucuresti, doua in Constanta, si cate unul in Cluj-napoca, Ramnicu Valcea, Craiova, Galati si Oradea. “Pe masura ce crestem, vom amplasa din ce in ce mai multe ATM-uri” au declarant oficialii Bitcoin Romania.

 

Cum putem utiliza bancomatele Bitcoin:

Vanzare:
Pentru a folosi acest tip de bancomat, aveti nevoie de un portofel, care functioneaza in acest caz ca un cont bancar.
ATM-ul se poate active prin simpla atincere a ecranului.
Puteti selecta limba de efectuare a operatiunilor.
Alegeti “Vinde Bitcoin”
Alegeti suma pe care doriti sa o tranzactionati. Pentru sume mai mari de 3000 de RON vezi avea nevoie de un document de identitate. Sumele tranzactionate trebuie sa fie multipli de 50 de RON.
Introduceti numarul de telefon, si, daca este cazul, scanati actul de identitate.
Selectati “Vinde”
Bancomatul va elibera un cod QR, iar tranzactia se va efectua in 5-10 minute. Pastrati codul pana la efectuarea tranzactiei.
Confirmarea tranzactiei se va face prin SMS.
Selectati “Tichet de remitere”
Scanati codul QR. Acum ATM-ul va face efectiv plata.

 

Cumparare:
Dupa activarea ATM-ului la fel ca in cazul vanzarii, selectati “Cumpara Bitcoin”
Alegeri suma pe care vreti sa o tranzactionati. Tineti minte ca pentru sumele mai mari de 3000 de RON veti avea nevoie de un card de identitate.
Daca tranzactionati mai mult de 1000 de lei, introduceti numarul de telefon, iar apoi folositi codul primit prin SMS.
Introduceti datele walletului dumneavoastra. Daca nu aveti portofel de criptomonede, puteti genera unul de hartie. Selectati “Nu am portofel” si “Tipareste portofel”, iar apoi scanati codul emis de bancomat.
Introduceti banii in ATM. Aparatul accepta doar bancnote.
Selectati “Cumpara”.
Imprimati bonul de cumparare, “Print receipt”.

Suma minima de tranzactionare este de 500 de lei.