Netflix a spus ca va reduce temporar calitatea filmelor si serialelor de pe platforma sa pentru a usura presiunea asupra furnizorilor de servicii de internet in timpul focarului de coronavirus.

 

Platforma, care este gazduieste seriale precum Stranger Things si The Crown, va scadea bitrate-ul video timp de 30 de zile, in urma apelurilor comisarului european al UE pentru piata interna Thierry Breton.

 

Oamenii din Marea Britanie recurg la lucrul de acasa si la autoizolare, in timp ce alte parti ale Europei sunt supuse blocajelor.

 

Desi serviciul de streaming a spus ca masurile se vor aplica in Europa, nu a confirmat daca se vor aplica in Marea Britanie.

 

Netflix se asteapta ca masura de a reduce traficul european cu aproximativ 25 la suta, dar a asigurat utilizatorii ca vor putea in continuare sa ofere un „serviciu de buna calitate”.

 

„In urma discutiilor dintre comisarul Thierry Breton si Reed Hastings – si avand in vedere provocarile extraordinare ridicate de coronavirus – Netflix a decis sa inceapa reducerea ratelor de biti pe toate fluxurile noastre din Europa timp de 30 de zile”, a declarat o purtatoare de cuvant.

 

„Estimam ca acest lucru va reduce traficul Netflix in retelele europene cu aproximativ 25%, asigurand in acelasi timp un serviciu de buna calitate pentru membrii nostri.”

 

Domnul Breton l-a laudat pe Reed Hastings, seful Netflix pentru ca a aratat un „puternic sentiment de responsabilitate si solidaritate” in aceasta privinta.

 

„Masurile de distantare sociala pentru combaterea Coronavirus conduc la cresterea cererii de capacitate de internet, fie in scop de telelucrare, invatare electronica sau divertisment”, a spus el.

 

„Saluta actiunea foarte prompta pe care Netflix a intreprins-o pentru a pastra buna functionare a Internetului in timpul crizei Covid-19, mentinand in acelasi timp o experienta buna pentru utilizatori.

 

„Domnul Hastings a demonstrat un puternic sentiment de responsabilitate si solidaritate.

 

„Vom tine strans legatura pentru a urmari evolutia situatiei impreuna.”

 

Furnizorii de servicii de internet (ISP) din Marea Britanie au insistat ca sunt „pregatiti” sa faca fata cererii suplimentare de banda larga de la oamenii acasa in timpul pandemiei.

 

Saptamana trecuta, Andrew Glover, presedintele Asociatiei Furnizorilor de Servicii Internet (ISPA), care reprezinta industria, a declarat: „ISP-urile sunt gata sa se ocupe de orice potential latime de banda suplimentara si sa evalueze in mod constant cerintele care se adreseaza retelelor lor.”