Aproape 773 milioane de adrese de e-mail unice si mai putin de 22 de milioane de parole unice s-au gasit gazduite pe serviciul de cloud MEGA.

 

Intr-un post pe blog-ul sau , cercetatorul de securitate, Troy Hunt, a declarat ca intreaga colectie a totalizat peste 12.000 de fisiere separate si mai mult de 87GB de date.

 

Datele, numite Collection # 1, reprezinta un set de adrese de e-mail si parole raspandite in 2.692.818.238 de randuri care se presupune ca provin din multe surse diferite.

 

“Pot sa spun ca datele mele personale sunt acolo si sunt corecte, adresa de e-mail corecta si o parola pe care am folosit-o acum multi ani”, a scris Hunt. “Pe scurt, daca va aflati in aceasta situatie, una sau mai multe parole pe care le-ati utilizat anterior sunt expuse public”.

 

Unele parole, inclusiv propria sa, au fost “decriptate”, adica convertite in text simplu.

 

Hunt a spus ca a aflat informatiile dupa ce multi oameni i-au atras atentia asupra existentei datelor pe site-ul MEGA, iar colectia a fost discutata pe un forum de hacking.

 

“Postul de pe forum a facut referire la” o colectie de peste 2000 de baze de date decriptate “si a furnizat o lista de director de 2.890 de fisiere”, a scris Hunt.

 

Colectia a fost inlaturata de pe site-ul MEGA.

 

Puteti utiliza serviciul lui Hunt Have I Been Pwned (
https://haveibeenpwned.com/ ) pentru a vedea daca informatiile dvs. au fost expuse.