Utilizatorii Coinbase Wallet vor putea in curand sa isi salveze cheile private pe platforme de stocare precum Google Drive si iCloud.

Platforma de schimb, cu sediul in San Francisco, a anuntat marti intr-o postare pe blog ca in cazul in care utilizatorii isi vor pierde cheile private sau dispozitivele, vor putea folosi noua optiune pentru a-si salva fraza de recuperare formata din 12 cuvinte, evitand astfel pierderea accesului la fonduri.

Cu ajutorul acestui backup, utilizatorii vor fi nevoiti sa retina doar o parola pentru a-si recupera fondurile, din moment ce cheile private ar fi deja intr-un loc sigur. Pentru un plus de securitate, compania recomanda introducerea manuala in cloud a frazei de recuperare.

Aceasta optiune de backup este criptata cu AES-256-GCM, si este accesibila doar prin aplicatia mobila Coinbase Wallet, a declarat Coinbase. Poate fi decriptata doar cu ajutorul parolei.

Utilizatorii care doresc sa foloseasca optiunea pot opta pentru aceasta la urmatoarea actualizare, care va avea loc in cateva zile. Backup-ul in cloud poate fi introdus oricand din meniul Setari, prin selectarea optiunii “Recovery Phrase”, si urmarirea instructiunilor.

Vestile nu au fost primite tocmai bine, intrucat oamenii se tem de riscurile asociate cu stocarea unor astfel de date vitale in cloud.

Un utilizator Twitter a spus:
“Tineti minte: 1. Stocarea in cloud este compromisa foarte des, asa ca parola conteaza. 2. Va trebui sa tii minte parola. Unde o vei salva? Cat de sigura este acea locatie?”

Tot pe Twitter a circulat o gluma sub forma unui sondaj. La intrebarea “V-ati salva parolele folosind aceasta optiune?”, 100% dintre cei care au raspuns au spus ca nu. Ar trebui mentionat, totusi, ca sondajul a fost inchis cu doar doua raspunsuri.

In cursul saptamanii trecute, Coinbase a anuntat suport pentru Bitcoin in aplicatia mobila, atat pe Android, cat si pe iOS.

 

Articol preluat de pe coindesk.com