Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG ), cel mai mare grup financiar din Japonia, si a cincea cea mai mare banca din lume dupa active, va lansa in 2020 o retea de plati bazata pe blockchain.

Compania a anuntat marti ca a incheiat un parteneriat cu Akamai Technologies, care are sediul in SUA, pentru a dezvolta platforma in prima jumatate a anului 2020.

Sistemul va purta numele de Global Open Network, si va putea procesa peste un milion de tranzactii pe secunda, sustine MUFG. Ambele companii au in plan sa introduca in sistem asa numitul internet al lucrurilor (IoT), dar si platforma de cloud Akamai.

Noua afacere are un capital de 2.26 milioane de dolari, 80% din partea MUFG, si restul de 20% de la Akamai.
Reteaua a fost anuntata pentru prima oara in mai. In acel moment, Akamai a afirmat ca aceasta va furniza mai multe servicii, printre care procesarea platilor, microplatile, dar si alte tranzactii in stricta conexiune cu IoT.
MUFG a mai explorat si in trecut lumea blockchain.

Compania a participat in noiembrie la un program pilot impreuna cu gigantul spaniol BBVA si banca franceza BNP Paribas.

In decembrie 2017, grupul a lansat un concept de blockchain impreuna cu NTT, acesta avand scopul de a imbunatati tranzactiile peste granite. De acemenea, banca a cautat sa isi dezvolte propria criptomoneda, MUFG coin, ca parte a unui program de cercetare in lumea blockchain, ce a avut loc in 2016.

 

Articol preluat de pe medium.com