In prezent, din ce in ce mai multe business-uri inteleg conceptele de baza, precum si importanta optimizarii SEO. Cu toate acestea, cand vine vorba de implementarea unei strategii solide, vei avea nevoie de servicii SEO complete si de cea mai buna calitate!
Strategia SEO este un proces de organizare a unui website dupa anumite subiecte de interes, ajutand, in acelasi timp, si motoarele de cautare sa inteleaga intentia unui utilizator cand acesta este in cautarea unei informatii sau a unui produs. Astfel, cand oferim informatii relevante despre un anumit subiect, Google intelege acest lucru si ne plaseaza site-ul pe o pozitie mai buna in pagina de rezultate. In esenta, atunci cand apelam la servicii SEO, va trebui sa avem in vedere trei directii diferite ale optimizarii:
SEO On-page – Acest aspect se concentreaza pe continutul care poate fi intalnit pe un site, optimizandu-l pentru a creste ranking-ul site-ului in contextul anumitor cuvinte cheie.
SEO Off-page – Directia Off-page face referire la linkurile care sunt directionate de la un alt website catre pagina afacerii tale. Atat numarul de linkuri, cat si “puterea” acestora pot influenta major felul in care Google iti vede business-ul.
SEO tehnic – SEO pune pret atat pe continut si pe linkuri, cat si pe codul folosit pentru crearea unui site. Este important sa apelezi la servicii SEO de calitate si la specialisti care sunt la curent cu ultimele practici din acest domeniu.
Tine cont si de faptul ca nu orice business va folosi acelasi tip de servicii SEO, iar in functie de activitate, de tipul de produs sau chiar de concurenta, procesul de optimizare poate sa difere complet! Din acest motiv, este crucial sa ai parte de servicii SEO care se muleaza pe specificul afacerii tale, contribuind astfel la o strategie personalizata pentru a atrage cea mai mare audienta. Asadar, iata o scurta lista de servicii SEO care te pot ajuta sa iti cresti veniturile din mediul online:
1. Research-ul de cuvinte cheie
Inainte de inceperea propriu-zisa a procesului de optimizare, va trebui sa ai in vedere care sunt subiectele de interes ale potentialilor tai clienti. Poti face o scurta lista de 10 cuvinte sau expresii scurte, asociate produselor sau serviciilor pe care le oferi. Dupa ce identifici volumul de cautari ale acestor cuvinte, poti trece la expresii mai complexe, care sunt variatii ale cuvintelor alese initial. Ulterior, va fi nevoie sa faci selectia finala. Daca brandul tau este puternic si/sau competitia este slaba, atunci poti sa “te lupti” inca de la inceput pentru o pozitie de top pe expresiile cu un volum mare de cautari lunare. In caz contrar, este indicat sa optezi pentru expresii cu cautari mai putine, dar care iti ofera sanse mai mari sa urci cat mai repede in SERPs (search engine results pages).
2. Construirea paginilor pe baza subiectelor relevante
Fiecare dintre paginile site-ului tau trebuie sa includa continut relevant pentru utilizatori (text, imagini si videoclipuri), precum si link-uri catre si de la alte pagini din site care pot aduce un plus de valoare.
3. Creeaza un blog
Blogging-ul poate fi o metoda incredibila de a creste in pozitii pe cuvintele cheie vizate. De altfel, fiecare pagina de blog poate fi considerata o alta pagina din site, oferindu-ti sansa de a “ranka” mai bine in paginile cu rezultate.
4. Pune la cale un plan de link-building
Acest proces te va ajuta sa obtii link-uri de la alte site-uri de pe web catre site-ul tau. Ca regula generala, cu cat pagina de la care vine link-ul are o autoritate mai mare, cu atat va avea un efect mai puternic asupra pozitiilor in Google ale site-ului tau. De aceea, agentia care iti ofera servicii SEO ar trebui sa aiba conexiuni cu mai multe domenii si publicatii online, care te pot ajuta sa cresti in vizibilitate.
5. Masoara efectul optimizarii SEO
Orice specialist in servicii SEO stie ca acest proces presupune atat timp, cat si efort investit. Cu toate acestea, dupa ce rezultatele incep sa apara, este bine sa dam startul monitorizarii, care ne poate raporta orice schimbari zilnice, saptamanale sau lunare. Pune-ti planul in aplicare, insa fii gata sa te adaptezi pe masura ce apar rezultatele. Doar asa vei putea ajunge si ramane in topul rezultatelor Google!
Related posts
1 Comment
Leave a Reply Cancel reply
Crypto Fear Level

Conteaza titlul paginii? Este important ca prima pagina a site-ului sa aiba cuvantul cheie si in titlu, nu numai in continut?