Google a emis una dintre cele mai radicale masuri de precautie, recomandand marti ca toti angajatii sai din America de Nord sa lucreze de acasa pana la cel putin 10 aprilie pe fondul noului focar de coronavirus.

 

Aceasta miscare vine pe masura ce companiile tehnologice spera sa limiteze raspandirea COVID-19 atat in ​​randul angajatilor lor, cat si al comunitatii in general. Apple, Amazon, Cisco, Facebook, IBM, Microsoft, Twitter si altii au incurajat angajatii sa lucreze de acasa, desi in majoritatea cazurilor nu la fel de sever precum Google.

 

“Contribuind la distantarea sociala daca puteti, ajuta comunitatea generala si, cel mai important, va ajuta la compensarea incarcarilor maxime prin sistemele de asistenta critica si, de asemenea, il economiseste pentru persoanele nevoiase”, a spus directorul Google, Sundar Pichai, intr-un tweet, legand la povestea lui Axios.

 

Un reprezentant Google a confirmat pentru Axios ca a solicitat tuturor angajatilor din SUA si Canada sa lucreze de acasa, atat cat rolurile lor le permit acest lucru. Miscarea a fost raportata marti mai devreme de Business Insider.

 

De asemenea, compania infiinteaza un fond pentru a asigura concediul medical pentru lucratorii temporari la nivel mondial, precum si pentru planul sau anuntat anterior pentru a plati cei ale caror servicii pot sa nu fie pe deplin necesare in timp ce angajatii cu norma intreaga lucreaza de acasa.