Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat celei mai mari banci ale tarii, Banco de Venezuela, sa accepte criptomoneda nationala, Petro Coin (PTR), la toate sucursalele sale.

 

Potrivit tweet-ului, Maduro a dat “ordinul expres de deschidere a birourilor Petro in toate filialele Bancii Venezuelei”. Anuntul a aparut aparent in timpul unui eveniment care sarbatorea a zecea aniversare a nationalizarii bancii in cauza.

 

Pe 19 iunie, Maduro a anuntat ca 924 de milioane de bolivari (peste 92,5 milioane de dolari) au fost alocate Bancii Digitale a Tinerilor si Studentilor pentru a deschide un milion de conturi de portofel Petro pentru tinerii din tara. José Angel Alvarez, presedintele Asociatiei Nationale a Asociatiei Cryptocurrency, a comentat pentru CCN:

“Este o decizie indrazneata si corecta de a merge mai departe catre o economie hibrida in care moneda fiduciara a unei tari sa concureze fata in fata cu criptocurrency“.

 

Dupa cum a raportat Cointelegraph in ianuarie, Venezuela a pus sub semnul intrebarii sanctiunile Statelor Unite, inclusiv cele percepute in mod specific impotriva tranzactiilor in moneda digitala nationala a tarii, Petro Coin. In martie, presedintele Trump a interzis cetatenilor americani sa cumpere Petro Coin.

 

In mai, s-a aflat faptul ca Venezuela intentioneaza sa incheie acorduri comerciale reciproce cu Rusia folosind rubla.