Cea mai recenta versiune de Google Maps pentru Android si iOS are mai multe caracteristici care ar putea ajuta calatorii sa se deplaseze in siguranta pe timpul pandemiei.

 

Acum, cand cautati directii de transport public, Google Maps va afisa alerte legate de COVID-19. Google subliniaza ca datele vor fi disponibile numai acolo unde pot obtine informatii de la agentiile de tranzit locale si numai in cazul calatoriilor care ar putea fi afectate de restrictiile COVID-19.

 

Aceste alerte au loc in Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Columbia, Franta, India, Mexic, Olanda, Spania, Thailanda, Marea Britanie si Statele Unite, iar Google spune ca vor veni in mai multe tari „in curand”.

 

Hartile vor afisa, de asemenea, alerte atunci cand navigati catre unitatile medicale sau centrele de testare COVID-19, avertizandu-va sa „verificati eligibilitatea si ghidul facilitatii pentru a evita derularea sau a provoca eforturi suplimentare pentru sistemul local de asistenta medicala”. Alertele pentru instalatii medicale se ruleaza saptamana aceasta in Indonezia, Israel, Filipine, Coreea de Sud, iar Alertele SUA pentru centrele de testare vor fi disponibile doar in SUA 

 

Din nou, Google spune ca va afisa aceste alerte doar atunci cand va putea obtine „date cu autoritate de la guverne locale, de stat si federale sau de pe site-urile lor web. “