Bitcoin(BTC) are 85% din totalul disponibil in circulatie incepand cu 1 august, lasand doar 3,15 milioane de monede noi pentru urmatorii 120 de ani.

 

Conform datelor site-ului de monitorizare Blockchain.com, joi a vazut minerii Bitcoin extragand a 17.850.000-a unitati ca parte a procesului de validare a tranzactiei.

 

Drept urmare, datorita numarului de monede atribuite minerilor per bloc scazand in timp, intreaga cantitate va fi deblocata doar in anul 2140. Bitcoin are o cantitate fixa ​​totala de 21 de milioane de unitati.

 

Oferta actuala Bitcoin inseamna ca doar un maxim de 17.850.000 de persoane pot detine o intreaga moneda. In realitate, insa, o parte din oferta minata existenta nu este in circulatie si nu va fi niciodata, deoarece utilizatorii pierd accesul la cheile private.

 

Estimarile, cum ar fi cele de la firma de cercetare blockchain Chainalysis in 2017, au pus proportia acestor monede pierdute pana la 4 milioane – sau peste 20% din oferta totala.

 

Asteptand cu nerabdare, luna mai 2020 va inregistra urmatoarea reducere a platilor miniere – de la 12,5 BTC la 6,25 BTC per bloc – un eveniment in care constata analistii va produce cresteri ale pretului Bitcoin.

 

Printre cei abonati la teorie se numara analistul Filb Filb, care luna trecuta prognoza ca BTC/USD nu va scadea din nou sub 6.500 de dolari datorita sprijinului minerilor. In general, in perioada pana la halving, minerii vor exercita o influenta considerabil mai mare asupra pretului Bitcoin, a spus el.

 

Concurenta dintre mineri este deja acerba de cand Bitcoin a inceput sa infloreasca in 2019. Dupa cum a mentionat Cointelegraph, atat rata de hash a retelei, cat si dificultatile continua sa stabileasca noi recorduri, deoarece activitatea face ca Bitcoin sa fie tot mai sigur pentru utilizatorii sai.