Guvernul Liechtenstein a anuntat printr-un comunicat de presa ca a adoptat o noua tokenizare, un furnizor virtual de servicii pentru active si o noua reglementare blockchain.

Noul act privind furnizorii de servicii Token si VT, transmis in 7 mai, vizeaza imbunatatirea protectiei investitorilor, combaterea spalarii banilor si stabilirea claritatii. Anuntul citeaza, de asemenea, titlurile tokenizate si modul in care sistemele digitale de jetoane pot fi folosite pentru a tokeniza activele din lumea reala.

Noua lege vizeaza reglementarea “sistemelor de tranzactionare bazate pe tehnologii de incredere”, in loc sa se refere explicit la blockchain, pentru a se asigura ca va ramane relevant in cazul aparitiei unei noi tehnologii. Autorul versiunii asteapta ca tokenizarea sa “creeze noi oportunitati in domeniul serviciilor financiare, al logisticii, al mobilitatii, al industriei energetice, al industriei si al mass-mediei” in economiile noi.

In cele din urma, anuntul constata ca guvernul este increzator ca noul regulament va crea un mediu de reglementare adecvat care sa contracareze riscurile, sa ofere claritate de reglementare si sa faciliteze dezvoltarea economiei simetrice.

Dupa cum a raportat Cointelegraph la mijlocul lunii februarie, Liechtensteinische Post AG, serviciul postal oficial al tarii, intentioneaza sa ofere servicii de schimb de criptocurenta in locatiile lor fizice.

Numarul firmelor legate de blockchain in Elvetia si Liechtenstein a continuat sa creasca , potrivit unui sondaj realizat de compania de investitii crypto CV VC din Elvetia.