Astazi Microsoft a dezvaluit cateva specificatii hardware mult asteptate pentru viitoarea Xbox Series X, inclusiv cele 12 teraflopuri de putere ale consolei. Aceasta are o putere de opt ori mai mare decat era disponibila in Xbox One si de doua ori mai mare decat Xbox One X.

 

Detaliile despre Xbox Series X de la Microsoft au fost rare. Microsoft dezvaluie lent o imagine atat a puterii, cat si a vitezei – setata pentru a face fata jucatorilor seriosi care isi cauta urmatoarea consola.

 

Urmatoarea generatie de razboaie de consola va fi luptata cu putere. Sony inca nu a dezvaluit multe despre hardware-ul PlayStation 5, dar specificatiile scurse l-au plasat la 9,2 teraflops – cu 25% mai putin decat ceea ce este oferit de Seria X.

 

Graficele si caracteristicile de generatie urmatoare, precum ray tracing si ratele variabile de shading vor trage din modulele de alimentare ale consolei, ceea ce inseamna ca vor avea nevoie mai mult ca niciodata pentru a functiona bine. Series X ar putea sa se distanteze bine in fata concurentei daca performanta sa se potriveste cu specificatiile sale.

 

 

 

 

Postarea pe blog a Microsoft abordeaza exact cat de multa personalizare intra in Xbox Series X. Exista procesorul personalizat, care a fost construit pe arhitectura Zen 2 si RDNA 2 a AMD. Exista rata de shading personalizata a consolei, care permite Series X sa „acorde prioritate efectelor individuale asupra anumitor personaje de joc sau obiecte de mediu importante”. Oh, si am mentionat controalele personalizate, optimizate pentru latenta, pentru a face controalele mai precise si mai sensibile?

 

Functia Quick Resume de exemplu. Consolele Xbox anterioare au permis ca un joc sa fie pus in stare suspendata in timp ce altul este incarcat, dar a face trecerea inainte si inapoi intre jocuri a fost greoaie in trecut din cauza timpilor indelungati de incarcare.

 

Cu Series X, Microsoft promite o noua functie de „reluare rapida” pentru a face trecerea intre jocuri fara efort – „aproape instantaneu”, potrivit anuntului companiei. Micute detalii ca acestea pot face ca experienta utilizatorului Series X sa iasa in evidenta in randul concurentei.

 

Microsoft spune ca va partaja mai multe detalii despre consola in curand. Xbox Series X urmeaza sa lanseze la timp pentru sarbatorile din acest an.