In cadrul evenimentului Microsoft Series X de la Microsoft, compania a lansat un nou trailer pentru STALKER 2 pe Xbox Series X. Aceasta va fi prima data cand franciza shooter-ului first person apare pe console.

 

Pana acum, tot ce era disponbil despre joc era un biet screenshot – dar acum avem o idee mai buna asupra jocului, care vine si pe PC in 2021. Jocul va veni la Xbox Game Pass pe PC si Xbox Series X Si, pe site-ul oficial al jocului, nu exista in prezent planuri anuntate de a aduce jocul pe PS5.

 

Un nou trailer cinematografic a oferit o imagine de ansamblu asupra mediilor infricosatoare, de la un loc de joaca abandonat la un tren subteran abandonat. De asemenea, s-au aratat anomalii, distrugand masinile si natura din jurul lor.

 

 

Intr-un anunt pe blogul Xbox, studioul a explicat cum joci ca STALKER – un vanator de recompense care se scufunde in zona contaminata in cautare de comori si secrete. Monstrii si factiunile din interiorul „Zonei” (asa cum se numeste) vor interactiona unul cu celalalt intr-o lume sumbra, iar studioul sustine ca evenimentele se vor petrece constant, indiferent daca esti acolo sau nu sa le asisti.

 

De asemenea, promite o poveste de ramificare cu o multime de finaluri diferite, bazate pe alegerile dvs. si ca harta open-world va fi una dintre cele mai mari pana in prezent. Povestea va fi spusa intr-o maniera neliniara, care ar putea oferi o perspectiva mai detaliata asupra modului in care jocul va aborda zona de excludere din Cernobal.

 

Seria STALKER se invarte in jurul zonei inconjuratoare a dezastrului de la Cernobil, plina de creaturi mutate, factiuni care se opun controlului si anomalii ciudate. Primul joc a debutat in 2007, dar seria ramane inactiva din 2009.