Sony si Microsoft lucreaza impreuna la camerele cu functii AI. Cei doi giganti tehnologici au anuntat ca incorporeaza functiile AI ale Microsoft Azure in noul senzor de imagine al Sony, IMX500, care vine cu un cip AI integrat menit sa proceseze informatiile in timp real. Cipul ar putea oferi camerelor foto puterea de a numara persoanele care intra intr-un magazin, de exemplu, sau sa urmareasca stocurile de articole pe rafturi.

 

Sony va construi, de asemenea, o aplicatie pentru IMX500, care este alimentata de Azure IoT. Acesta va fi conceput pentru a oferi clientilor acces la capabilitatile de analiza video si sa simplifice fluxurile de lucru ale acestora. Dupa cum puteti ghici, solutia de fotografii AI a companiei este destinata in special clientilor din intreprinderi. Acestea vizeaza atat producatorii de hardware, care doresc sa adauge camere AI la ofertele lor, cat si furnizorii de software independenti, specializati in viziunea computerului si analiza video.

 

Intr-o declaratie, executorul Sony Terushi Shimizu a explicat convingerea companiilor ca „prin conectarea tehnologiei inovatoare de imagini si de detectare a Sony cu serviciile excelente de AI Microsoft, acestea vor livra o platforma puternica si convenabila pe piata camerelor inteligente”.

 

Nu este prima data cand cei doi giganti tehnologici s-au alaturat unui proiect de inteligenta artificiala. In 2019, si-au unit fortele pentru a construi solutii cloud pentru jocuri si streaming de continut. Sony a spus ca va incepe chiar sa foloseasca centrele de date Microsoft pentru platformele sale de joc si streaming existente.