Apple a batut Samsung in cel mai recent top american de satisfactie a clientilor, care arata proprietarii de iPhone cei mai multumiti de dispozitivele lor. Ratele medii de satisfactie pentru iPhone au fost de 82%, o evaluare mai mare decat orice alt brand de smartphone.

 

Totusi, cand vine vorba de modele individuale, a existat un model Samsung care a fost in topul clasamentului …

 

Indicele de satisfactie al marcii smartphone-ului de anul trecut vedea Apple si Samsung la egalitate, cu 81% fiecare. In acest an, Apple a avansat cu un castig de un punct pana la 82%, in timp ce evaluarea Samsung a ramas neschimbata.

 

Pentru satisfactia clientilor, Apple  si Samsung continua sa se lupte, deoarece un castig mic pune Apple pe primul loc. Veniturile generale pentru iPhone de la Apple au crescut cu 8% peste an in trimestrul de vacanta din 2019, cu vanzari puternice pentru seria iPhone 11, care ofera camere avansate si durata de viata a bateriei imbunatatita. Datele ACSI arata ca, in general, clientii Apple sunt mult mai multumiti de durata de viata a bateriei dispozitivului, comparativ cu un an in urma.

 

 

In timp ce sondajul a gasit proprietarii de iPhone cei mai multumiti in ansamblu, a fost un model Samsung care a fost cel care a clasat topul modelelor. IPhone XS Max de la Apple a ocupat locul doi egal cu doua modele Samsung, dar locul intai a fost castigat de Samsung Galaxy Note 9, cu un grad de satisfactie de 85%.

 

Interesant este ca actualele flagship-uri ale Apple obtin scoruri mai mici, desi acest lucru poate reflecta asteptari mai mari pentru cele mai recente si cele mai mari modele, asa cum este acelasi lucru pentru Samsung.

 

Printre brandurile de smartphone-uri, povestea a cei doi producatori continua, deoarece 17 din 18 modele care obtin scoruri de 80 sau mai mari apartin Samsung sau Apple. Telefonul cu numarul unu este Galaxy Note 9 al Samsung, cu un scor ACSI de 85. Nota 9 este cel mai buna in clasa, atat pentru functiile telefonului, cat si pentru calitatea video. Galaxy S9 + si S10 urmeaza la 84, legat de iPhone XS Max de la Apple. Toate aceste modele sunt mai vechi, lansate in 2018, cu exceptia modelului S10. Toate cele patru au, de asemenea, dimensiuni de ecran de 6,1 inci sau mai mult.

 

Patru modele obtin scoruri ACSI de 83: iPhone X si iPhone 8 Plus, impreuna cu Galaxy S9 si S10 + de la Samsung. Cele mai vandute telefoane Apple din sezonul de sarbatori, noua serie iPhone 11, toate cu un nivel mai mic decat predecesorii iPhone X si XS Max. Concret, iPhone-urile 11 si 11 Pro Max au scor 82, in timp ce cele 11 Pro obtin un scor 81. Pentru Samsung, un model din 2019 se apropie in mod precar de partea de jos a clasamentului : Galaxy S10e cu un scor de 76. Acest scor se potriveste cu Galaxy J3 (76) mai vechi al companiei si, de fapt, urmeaza alte doua modele din 2016: J7 Prime (81) si S7 (78).