Dupa o alta scurgere de date, cea de-a doua din ultimul an, Google a anuntat astazi inchiderea platformei sale de social media, Google+. Accesul API se va opri chiar mai devreme, in urmatoarele 90 de zile.

Cea mai noua vulnerabilitate a afectat 52,5 milioane de utilizatori, potrivit companiei. Informatiile despre profil, inclusiv numele, adresele de e-mail, varsta si ocupatia au fost expuse. Mai rau, conturile private au fost afectate. Este posibil, de asemenea, ca diferite aplicatii sa fi furat date de la anumiti utilizatori , dar nu in mod public.

“Odata cu descoperirea acestui nou bug, am decis sa acceleram inchiderea tuturor API-urilor Google+; acest lucru se va intampla in urmatoarele 90 de zile “, spune David Thacker, VP al managementului de proiect la Google, intr-un post pe blog. “In plus, am decis, de asemenea, sa acceleram inchiderea  pentru consumatori din august 2019, in aprilie 2019.”

 

Thacker declara ca Google a descoperit bug-ul ca parte a procedurii standard de testare, afirmand ca nu exista “nici o dovada” ca dezvoltatorii care au avut acces la aceste date au fost constienti de aceasta eroare sau ca au folosit-o gresit.

 

Google a inceput deja sa notifice utilizatorii afectati de eroare.

 

In octombrie, o vulnerabilitate similara  ar fi expus datele unor dezvoltatori de aplicatii malware timp de trei ani. Problema a fost descoperita in martie, dar nu a fost dezvaluita public pana in octombrie.

 

Aceasta scurgere, spune Thacker, a fost descoperita dupa doar sase zile.