Platforma de tranzactionare pentru criptomonede Binance, cea mai populara platforma de acest fel, se asteapta la un profit de 500 milioane de dolari in acest an, in scadere fata de predictia de 1 miliard de dolari facuta in timpul verii. Bursa, care a prezentat astazi noul sau sub-cont pentru utilizatorii institutionali, este in continuare increzatoare in viabilitatea pe termen lung a pietei cripto. Se asteapta ca cererea sa continue sa creasca.

 

Un purtator de cuvant a declarat pentru Crypto Briefing ca situatia financiara a lui Binance este sigura, si ca platforma se asteapta sa realizeze un profit de jumatate de miliard de dolari pentru anul 2018. O cincime – aproximativ 100 milioane de dolari – va fi folosita pentru cumpararea Binance Coin (BNB) .

 

“Suntem inca in grafic pentru un profit de 500 de milioane de dolari in acest an”, au spus ei. “Suntem destul de transparenti in privinta finantelor noastre in fiecare trimestru, si vom avea al saselea BNB Burn luna viitoare. Vom cheltui 20% din profitul nostru pentru a cumpara [si distruge] BNB”.

 

Desi Binance – care nu are nici macar 18 luni – va fi in continuare pe profit, acesta a scazut mult fata de asteptarile anterioare. Fondatorul companiei, Changpeng Zhao, a declarat pentru Bloomberg la inceputul lunii iulie ca ar putea realiza un profit de pana la 1 miliard de dolari.

 

Aceasta scadere reflecta o incetinire a activitatii pietei si a evaluarii monedelor digitale. Binance a raportat 200 milioane de dolari in primul trimestru al anului 2018 – al doilea trimestru de functionare – si a obtinut un profit brut de 300 milioane de dolari in primele sase luni ale anului. Acest lucru inseamna ca platforma se asteapta sa aduca inca 200 de milioane de dolari in a doua jumatate a anului 2018, cu 100 de milioane mai putin decat in ​​primele sase luni.

 

Profiturile Binance

 

Binance a anuntat astazi noul sau sub-cont. Acesta va permite titularilor de cont institutionali sa detina pana la 200 de conturi subsidiare care pot tranzactiona sub un singur nume. Disponibila exclusiv pentru corporatii si persoanele fizice care indeplinesc un anumit volum de tranzactionare, caracteristica ofera o mai mare libertate si taxe mai avantajoase.

 

Un purtator de cuvant al Binance a declarat ca noua caracteristica a fost un raspuns la nevoia clientilor institutionali. In schimb, platforma considera ca volumul tranzactiilor efectuate de investitorii mici va continua sa creasca. “Pe masura ce industria se maturizeaza, obervam ca din ce in ce mai multe conturi institutionale ni se alatura, si asteptam ca cererea sa creasca rapid atat din partea utilizatorilor mici cat si din partea institutiilor”, au spus ei.

 

Criza extinsa a pietei a lovit dur afacerile. Proiecte care s-au extins rapid in cursul bull-run-ului de anul trecut, au fost victime ale scaderii preturilor si ale scaderii entuziasmului investitorilor. Platforma social media bazata pe blockchain, Steemit, a fost fortata sa disponibilizeze luna trecuta 70% din forta de munca. ETCDev, unul dintre principalii dezvoltatori de pe Ethereum Classic (ETC), a incetat activitatea la inceputul acestei saptamani. Fondatorul Consensys’, Joe Lubin, a comunicat saptamana trecuta personalului ca numarul de proiecte pe care compania le sustine financiar se va micsora.

 

Binance a oferit comunitatii o previzualizare a schimbului sau descentralizat in aceasta saptamana. Inca in curs de dezvoltare, piata a reactionat pozitiv la o crestere de 15% a BNB. Desi platforma va ramane in mare masura neafectata de perioada de recesiune, ne putem face o idee despre cum atitudinea si predictiile s-au schimbat pe parcursul anului.

 

Previziunea din iulie a lui Bloomberg nu a fost gresita, asteptarile au variat de la 500 milioane dolari la 1 miliard de dolari.

 

Ce arata acest lucru? Cu tot optimismul din vara, lucrurile nu arata deloc bine acum.