La inceputul acestei luni, Google a anuntat ca sistemul Nest Secure poate fi folosit mai nou si drept Google Assistant, folosindu-se de baza Nest Guard. Acest lucru este surprinzator, din moment ce prea putini dintre posesori stiau ca dispozitivul poate face acest lucru. Surprinza se datoreaza faptului ca nici Google, nici Nest, nu au dezvaluit in cele 18 luni de cand este pe piata, ca dispozitivul are un microfon.

 

Intr-un moment in care companiile mari se afla sub presiune in ceea ce priveste confidentialitatea utilizatorilor, sa ascunzi faptul ca un dispozitiv are microfon este ca si cand ai cere sa ai probleme.

 

Nest a scris intr-un tweet ca motivul pentru care acest microfon este prezent, este acela ca au existat de la inceput planuri de a include suportul Google Assistant. Compania subliniaza ca microfonul nu a fost folosit pana in momentul in care Google a facut anuntul oficial.

 

Problema pe care o au utilizatorii este ca Nest Secure este deja pe piata de 18 luni, timp in care acest lucru a fost ascuns. Documentatia acestuia nici macar nu mentioneaza un instrument de inregistrare in sistemul de securitate, deci nu ai alta optiune decat sa ai incredere in Google si Nest atunci cand spun ca microfonul nu a fost folosit in toata aceasta perioada.

 

Preluat de pe Slash Gear