In noiembrie, Apple a eliminat aplicatia oficiala Tumblr de pe App Store din pricina problemelor legate de pornografia infantila si astazi, in urma anuntului facut  acum doua saptamani ca ar fi interzis tot continutul pentru adulti de pe site – aplicatia a fost restaurata si din nou disponibila pentru descarcare.

 

Tumblr revine, chiar inainte de interzicerea continutului pentru adulti

 

Compania a luat masuri din ce in ce mai agresive in privinta moderarii continutului in cursul lunilor in care a fost sub controlul Verizon Oath, adaugand caracteristici precum modul de siguranta, care va deveni inutil in curand, care a filtrat in mod automat continutul pentru adulti (setarea a devenit implicita pentru utilizatori in februarie).

 

In timp ce Tumblr nu a recunoscut in mod deschis ca interdictia Apple a determinat anuntarea interzicerii continutului NSFW, calendarul evenimentelor pare sa insemne ca fie Tumblr, fie actionarii, au fost cel putin ingrijorati de pierderea a milioane de utilizatori iOS.

 

Acestea fiind spuse, interdictia nu va fi adoptata pana pe 17 decembrie, ceea ce inseamna ca vor mai fi cateva zile in care aplicatia va fi disponibila cu continut pentru adulti inainte de punerea in aplicare a noilor reguli.