Segmentul de criptomonede a schimbat inca o data directia. Dupa o urcare slaba miercuri, monedele importante se indreapta din nou spre valorile minime stabilite recent. In timp ce pierderile nu sunt semnificative (deocamdata), daca avem in vedere imaginea pe termen lung si apropierea de valorile minime putem crede ca se aproprie un nou trend de scaderi.

 

Majoritatea criptomonedelor se afla in zona rosie si doar cateva dintre acestea arata o anumita forta in fata presiunii aparente de a vinde. Valoarea totala a pietei a scazut sub 110 miliarde de dolari, si este posibila chiar o scadere sub valoarea de 100 miliarde de dolari. Bitcoin se afla printre cele mai slabe monede de top.

 

Volatilitatea a scazut constant inca de la caderea de saptamana trecuta, insa ne asteptam ca activitatea de tranzactionare sa creasca, intr-o oarecare masura, inainte de sfarsitul saptamanii. Totusi comerciantii ar trebui sa ramana prudenti avand in vedere semnele negative.

 

Bitcoin se tranzactioneaza cu putin deasupra valorii minime recente, in ciuda tentativei de revenire de ieri, iar moneda arata o slabiciune relativa care sugereaza atingerea unui noi valori minim. Acestea fiind spuse, nu este o revenire in forta in urmatoarele saptamani, insa comerciantii ar trebui sa astepte semne de rezistenta pe termen scurt.

 

Modelul nostru de tendinta ramane pe semnalul de vanzare pe ambele intervale de timp, cu niveluri puternice de rezistenta in apropierea zonei de 3600 dolari si intre 4000 si 4050 dolari, iar nivelul de sustinere se gaseste in jurul zonei de 3000 dolari.

 

Ethereum este inca blocat sub zona cheie de 95- 100 dolari. Moneda se tranzactioneaza cu valori mai mari de minimul ei de pe piata Bear, performante similare cu Bitcoin si cu celelalte monede de top. ETH este in continuare pe un semnal descendent pe termen scurt si lung. Acest lucru se regaseste si in modelul nostru de tentinde, pe ambele intervale de timp.

 

Cotele inca favorizeaza o miscare catre urmatoarea zona de sustinere intre 73 si 75 dolari, iar comerciantii si investitorii nu ar trebui inca sa efectueze tranzactii cu aceasta moneda ci sa astepte noua zona de rezistenta din jurul intervalului 120 si 130 dolari.

 

Altcoins in scadere continua

 

Inca nu vedem semne de forta semnificativa chiar si printre altcoin-urile mai mici desi unele dintre acestea se tranzactioneaza deasupra minimurilor recente. IOTA este un prim exemplu de slabiciune pe termen lung, deoarece este blocat sub zona de rezistenta de 0,24 dolari, in ciuda incercarilor recente de crestere, ramanand intr-un trend descendent pe termen lung. Deocamdata, scaderea la doar 0,20 dolari este sigura si probabil vom vedeam noi valori minime in urmatoarele saptamani.

 

Ripple s-a tranzactionat cu volatilitate foarte scazuta in ultimele zile, plasandu-se in jurul valorii de 0,30 dolari. Moneda nu a reusit sa arate forta relativa in mijlocul incercarilor de crestere si este posibila o noua scadere pana la valoare de 0.26 dolari. Modelul nostru de tentinde arata semnale descendente pe ambele intervale de timp. XRP se confrunta cu o rezistenta puternica in jurul valorilor 0,32, 0,3550 si 0,3750 dolari, in timp ce zona de sustinere se gaseste in jurul valorii de 0.28 dolari.