Viarium este o platformă care vizează înlocuirea spațiului fizic cu un mediu al realității virtuale într-un mod descentralizat. Creat pentru o audienta larga, aceasta va găzdui mai multe medii, cum ar fi centre comerciale, clădiri, săli de prezentare, săli de întâlniri și orice altceva ți-ai putea imagina. Deoarece platforma permite arhitectilor VR să genereze venituri suplimentare prin proiectarea lumilor virtuale, ne putem astepta la o multitudine de astfel de spatii.

 

Tehnologia VR, acronim pentru realitate virtuală, a început să câștige in ultimul timp o atenție serioasă în rândul utilizatorilor de PC-uri. Deși pentru moment se pare că această popularitate se datorează jocurilor video VR, cum ar fi VRChat, ar fi incorect să spunem că utilizarea tehnologiei este limitată la jocurile video. O platformă VR suficient de dezvoltată este capabilă să ofere o gamă foarte largă de soluții de viață și de afaceri, de la desfășurarea întâlnirilor de afaceri până la probarea de imbracaminte.

 

Numeroase categorii pot beneficia de pe urma Viarium:

Afaceri: Proprietarul unei companii poate utiliza o locație de vânzare VR în loc de una fizica. Procedând astfel, se vor reduce costurile operationale, precum chiria, salariile și logistica. Îndepărtarea barierelor fizice permite, de asemenea, accesul la o piata mai larga, si chiar la piata internationala.

Utilizatori: Orice utilizator primește acces instantaneu la un număr enorm de produse, centre comerciale și poate cumpara fara a parasi confortul propriei locuinte. Folosind ochelarii VR și platforma Viarium, experianta de imersie va fi completa. Utilizatorii pot, de asemenea, sa viziteze muzee, galerii, sa joace jocuri video si sa participe la evenimente exclusive VR. Lucrurile pe care utilizatorul le poate face cu ajutorul platformei Viarium este limitat doar de imaginatia arhitectilor VR. 

Dezvoltatori: Existența unei lumi VR va permite dezvoltatorilor VR să găsească mai ușor locuri de muncă.

Agenții de publicitate: agenții de publicitate își pot difuza anunțurile în locuri populare și în locuri alocate pentru publicitate.

Pentru a crea o experiență completă a unei realități virtuale, platforma Viarium este pregatita sa infrunte numeroase provocari. 

Jeton

Jetonul VRX va fi utilizat pentru a efectua operațiile enumerate mai jos:

Să efectuati plati pentru crearea de noi teritorii, de obiecte, taxe de piață și orice alte plati.

Să participati la alegeri privind gestionarea internă a teritoriilor virtuale.

Pentru plata licentelor necesare utilizarii de continut monetizat. 

Să platiti angajații și alți furnizori de servicii.

Deoarece bonusuri de 5% pana la 50% sunt acordate celor care contribuie înainte de vânzare, investitorul ICO ar trebui să fie extrem de atent înainte de a face orice investiție în proiect pentru a nu se confruntă cu o cadere a criptomonedei imediat dupa listare. Ar fi intelept sa cumparati jetoanele dupa listare si nu in faza ICO.

Oferta inițială totală este de 250.000.000 de jetoane cu următoarea distribuție:

2% Recompense

3% Consilieri

36% Fundația Viarium

3% Echipa

52% Jetoane pentru vanzare

4% Fondatori

Echipa intenționează să utilizeze venitul din vânzarea jetonului după cum urmează.

5% Cheltuieli neprevăzute

10% Fonduri de rezervă

15% Marketing si PR

30% Infrastructură VR

40% Deschidere puncte de acces

Echipă

Darya Kolyvanova: Kolyvanova a lucrat la UFS Investment Company.

Gulnara Galeeva: Galeeva a fost directorul de marketing și vânzări al diviziei pentru afaceri la Otto Group.

Consilieri

Matt Coleman: Coleman a lucrat ca manager national de vânzări la Warner Music Group.

Verdict

Mai jos este o defalcare a riscurilor și al potențialului de creștere al Viarium.

Riscuri

Nu exista informatii legate de planurile pentru a doua jumaate a anului viitor. (-1)

Echipa nu are membri care sa fi lucrat pentru companii din Fortune 500. (-1.5)

Proiectele VR în spațiul criptografic reprezinta bani, astfel încât putem spune că exista o concurenta puternica. (-2)

Deși companii ca HTC, Oculus, Lenovo și Sony sunt listate în calitate de parteneri, aceste parteneriate nu sunt clar definite. (-2)

Potențial de creștere

Echipa Viarium se concentrează pe întreaga piață VR, în loc de o gamă foarte restrânsă, cum ar fi jocurile VR. (+2)

Un plafon extrem de redus, de 5.000.000 de dolari este destul de atractiv pentru investitorii ICO. (+3)

Prezența lui Matt Coleman drept consultant este valoroasa pentru proiect. (+3)

Dispoziţie

Tehnologia realității virtuale a început să câștige din ce în ce mai multă atenție în ultima vreme datorită abundenței jocurilor VR, și, conform mai multor previziuni, numărul utilizatorilor VR este așteptat să ajungă la doua milioane până la sfârșitul anului. Deoarece estimarile spun ca aceasta industrie va atinge 80 de miliarde de dolari până în 2025, numeroase companii dezvolta solutii VR pentru propriile domenii. Viarium construiește o platformă care oferă o gamă largă de soluții VR pentru companii, utilizatori, dezvoltatori și agenți de publicitate. Faptul ca echipa care se concentrează pe întreaga piață în loc de o gamă foarte restrânsă, cum ar fi jocurile VR, este cu siguranță un semn bun. Datorita sumei de doar 5.000.000 de dolari care se doreste a fi stransa, platforma constituie o optiune deosebit de atractiva pentru investitotrii ICO. 

Proiectul este consiliat de fostul director national de vanzari al Warner Music Group, Matt Coleman, iar experiența și conexiunile acestuia in industria divertismentului ar trebui să fie de folos echipei. Cu toate acestea, echipa este destul de slabă în comparație cu alte proiecte de tip blockchain. Niciun membru al echipei nu a lucrat pentru o companie din top Fortune 500, iar concurența ridicată între proiectele de blockchain-uri VR ar putea fi o problemă dacă proiectul nu straneste suficient interes. O altă problemă a proiectului este ca, deși companiile lider precum HTC, Oculus, Lenovo și Sony sunt listate ca parteneri, aceste parteneriate nu sunt bine definite, iar investitorul ICO ar putea sa le priveasca cu scepticism pana la eventualele clarificari. Viarium primește o cotă de 1,5 / 10.

Detalii privind investițiile

Tip: ERC20 – Serviciu

Simbol: VRX

Platformă: Ethereum

Crowdsale: 10 octombrie

Investiție minimă: Niciuna

Preț: 0,05 USD

Limita: 5.000.000 $

Plăți acceptate: ETH

Restrictii de participare: Statele Unite