Un interviu cu fondatorul si CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, a sugerat ca PS5 va mentine viata consolelor de jocuri pentru cel putin o alta generatie. In cazul in care jucatorii devotati PC-urilor par sa aiba intotdeauna un avantaj fata de consolele de jocuri, datorita capacitatii lor de a actualiza toate piesele in voie, Sony pare sa utilizeze optimizarea stocarii. Acest bit ar putea – si probabil va fi – vital pentru succesul consolei.

 

La fel ca lansarile consolelor de jocuri in ultimii zece ani, Microsoft si Xbox si Sony si PlayStation vor avea voie sa-si foloseasca audienta incorporata ca o parghie cu dezvoltatorii de jocuri si cele mai mari creiere in hardware-ul de jocuri. In cazul in care oricine poate cumpara o componenta pentru a-si actualiza computerul personalizat de jocuri, nu doar oricine poate construi o consola singular optimizata pe toate fronturile pe a carei spate o intreaga industrie se indreapta spre victorie sau infrangere.

 

Cheia succesului atat al urmatoarei Xbox, cat si al PlayStation 5 este faptul ca creatorii lor au pus toata forta diviziilor lor de jocuri pe o singura componenta hardware. Apple continua sa reuseasca si sa supravietuiasca pe o piata plina de companii capabile sa creeze numeroase dispozitive diferite in fiecare sezon, in mare parte pentru ca s-au concentrat pe o singura linie de smartphone-uri, smartphone-uri care raman in mare masura identice la fiecare noua iteratie lansata.

 

Totul depinde de fiabilitatea fiecarui nou iPhone, mai mult decat orice alt factor. Mai mult decat o putere grafica, mai mult decat o calitate a afisajului, mai mult decat orice. Aceasta este o poveste similara cu ceea ce se intampla cu PlayStation si Xbox, dar lucrurile sunt putin diferite aici. Aici, puterea graficii si optimizarea stocarii este totul.

 

PS5, a spus Sweeney, „are o cantitate imensa de putere GPU, dar si o crestere a latimii de banda cu mai multe comenzi in gestionarea stocarii.” Sweeney a continuat: „Lucram cu Sony de foarte mult timp la stocare. Arhitectura de stocare de pe PS5 este cu mult inaintea oricarui lucru pe care il puteti cumpara pe PC pentru orice suma de bani acum. Va ajuta la conducerea PC-urilor viitoare. ”

 

S-a sugerat ca Sony PlayStation 5 sa fie dezvaluit in detaliu pe data de 4 iunie 2020. Acest eveniment va dezvalui probabil mai multe specificatii pentru consola de jocuri, precum si data lansarii PS5. Sau cel putin intervalul de date de lansare – care ne asteptam sa se incadreze in sezonul de cadou pentru vacanta 2020.