Instagram a lansat noi instrumente pentru a permite creatorilor de continut sa castige bani din videoclipurile pe care le posteaza. Nu va introduce doar reclame in produsul sau video, IGTV, ci va permite, de asemenea, unora dintre creatori sa vanda insigne (badges) fanilor lor in timpul difuzarii videoclipurilor live.

 

In ceea ce priveste reclamele IGTV, 55% din venituri vor fi destinate creatorilor videoclipurilor carora se difuzeaza aceste reclame. Anunturile video vor fi create pentru dispozitive mobile si vor avea o lungime de pana la 15 secunde. Pentru prima desfasurare a noii functii, Instagram a selectat participanti precum Avani Gregg, Eitan Bernath si Salice Rose, vedete in crestere care si-au construit o mare parte din urmaritorii lor pe fenomenul video social TikTok.

 

Legat de Badges, fanii care le achizitioneaza vor iesi in evidenta in comentarii si vor debloca functii suplimentare, inclusiv plasarea pe lista de detinatori de badges a unui creator si accesul la o inima speciala. Badges va incepe testarea luna viitoare cu un grup mic de creatori si companii. In curand se va extinde prin SUA, Brazilia, Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Turcia, Spania si Mexic.