Un fost angajat de la Microsoft a fost arestat pentru o schema de furt de 10 milioane dolari in cryptocurrency, a raportat Associated Press (AP).

 

Omul – un cetatean ucrainean in varsta de 25 de ani, Volodymyr Kvashuk, se presupune ca a folosit veniturile necorespunzatoare pentru a cumpara o masina Tesla de 160.000 de dolari si o casa cu lac de 1.7 milioane de dolari. In cele sapte luni ale schemei sale, s-au constatat ca 2,8 milioane de dolari au fost transferate in conturile sale bancare.

 

In mod specific, Kvashuk este acuzat ca a furat carduri de cadou de tip cryptocurrency care erau folosite pentru a cumpara produse Microsoft si apoi le-a revandut pe web.

 

Potrivit biroului de avocatura din Seattle, suspectul a ajutat la testarea Microsoft a platformei sale online de vanzare cu amanuntul.

 

Avocatul lui Kvashuk nu a raspuns la cererea de comentarii a AP.

 

In cursul lunii aprilie, cativa posesori de cryptocurrency au afirmat ca serviciile lor de e-mail bazate pe Microsoft – cum ar fi Outlook, Hotmail si MSN – au fost atacate de hackeri care cauta fonduri crypto.

 

Printre victime, unul a sustinut ca incalcarea contului sau de e-mail a permis atacatorilor sa-i reseteze contul pe cripto-exchange Kraken. Microsoft a confirmat ca incalcarea a avut loc in primele luni ale acestui an.