Eliyahu Gigi, de 31 de ani, din Tel Aviv, a fost acuzat de furtul a peste 1,7 miliarde de dolari in criptomonede. Gigi ar fi furat BTC, Ethereum si Dash de la utilizatori din Olanda, Belgia si Germania.

 

Avocatul Yeela Harel din departamentul cibernetic din cadrul Procuraturii de Stat a intentat acuzatii impotriva lui Gigi in 17 iulie, potrivit unui raport publicat in aceeasi zi de Globes. Gigi a fost acuzat de infractiuni, printre care furtul, fraudarea si spalarea banilor.

 

Potrivit raportului, inculpatul Harel sustine ca Gigi a creat o retea de site-uri inselatoare pentru a fura cripto-ul prin utilizarea de programe malware. El este acuzat de utilizarea mai multor metode pentru a-si acoperi traseele, inclusiv prin utilizarea serverelor la distanta si prin amestecarea fondurilor furate prin portofele diferite.

 

Gigi si fratele sau, un soldat demobilizat, au fost retinuti in iunie. Perechea a fost suspectata de a fi implicata in frauda internationala de phishing, dar Harel l-a acuzat doar pe Gigi.

 

Politia a inceput sa-l ancheteze pe Gigi cand au primit informatii care sugereaza ca posteaza link-uri de escrocherie pe forumuri de wallet-uri digitale. Potrivit raportului, Gigi se conecta la un site care parea sa aiba un manager de portofel descarcabil. Cu toate acestea, Gigi parea ca a colectat si a deturnat acreditarile contului utilizatorilor pentru a le fura criptomonedele.

Dupa cum a raportat anterior Cointelegraph, un angajat de la Microsoft a fost recent arestat, suspectat de furtul de 10 milioane de dolari in cripto. Volodymyr Kvashuk ar fi furat si folosit carti cadou cripto pentru produsele Microsoft, vanzandu-le pentru profit catre clienti prin Internet.