Companiile britanice au pierdut cel putin 37 miliarde de dolari in ultimele 12 luni din cauza incalcarilor privind securitatea cibernetica si a incidentelor legate de securitate, au constatat noi cercetari.

 

Potrivit unui raport al lui Grant Thornton, care a chestionat aproximativ 500 de companii din mediul de piata din Marea Britanie, jumatate dintre acestea raportand pierderi de pana la 10% din veniturile lor, ca urmare a unui atac cibernetic.

 

Cei afectati de atacuri mai severe au pierdut pana la 25% din veniturile lor.

 

In acelasi timp, companiile raman ignorante fata de pericolele hackerilor si sunt increzatoare in capacitatea lor de a-si pastra organizatiile in siguranta. Aproape doua treimi nu au nici un membru al consiliului de administratie insarcinat in mod specific sa abordeze amenintarile la adresa securitatii cibernetice, iar acelasi procent nu analizeaza riscurile si managementul, cel putin nu formal.

 

Formarea este, de asemenea, o problema, in ciuda motivelor zilnice ale expertilor in domeniul securitatii informatice, ca educatia angajatilor este cea mai buna metoda de a aborda aceste tipuri de amenintari. O treime din organizatiile intervievate (36%) si-au instruit angajatii in ultimele 12 luni.

 

James Arthur, partener si sef al consultantei cibernetice la Grant Thornton, a declarat ca forumurile au jucat un rol esential in asigurarea unei strategii cibernetice eficiente.

 

“Punerea infractiunii cibernetice pe agenda comisiei este una dintre cele mai eficiente modalitati de a minimiza sansele unui atac de succes si de a reduce impactul financiar in cazul in care apare o incalcare. Avand in vedere acest lucru, este ingrijorator faptul ca aproape doua treimi din intreprinderile pe care le-am intervievat nu au un membru al consiliului de administratie responsabil pentru securitatea cibernetica “, a spus el.