Un hacker a furat mii de documente de la ambasada Mexicului din Guatemala si le-a postat online.

Hackerul, care foloseste id-ul @0x55Taylor, a postat un link catre date saptamana trecuta. Datele nu mai sunt disponibile pentru descarcare dupa ce site-ul a le-a sters, insa hackerul a impartit documentele cu TechCrunch pentru a le verifica autentiticitatea.

 

Hackerul a declarat pentru TechCrunch : “Un server vulnerabil din Guatemala legat de ambasada mexicana a fost compromis si am descarcat toate documentele si bazele de date”. El a spus ca a contactat oficialii mexicani, dar a fost ignorat.

 

In corespondenta anterioara cu hackerul, el a spus ca incearca sa raporteze problemele si ca a primit recompense pentru descoperirile sale. “Dar cand nu primesc un raspuns, atunci se va face public”, a spus el.

 

Au fost furate mai mult de 4.800 de documente, majoritatea legate de functionarea interna a ambasadei mexicane din capitala Guatemala, inclusiv activitatile sale consulare, cum ar fi recunoasterea nasterilor si deceselor, tratarea cetatenilor mexicani care au fost incarcerati si eliberarea documentelor de calatorie.

Am gasit mai mult de o mie de documente de identitate extrem de sensibile, in special ale cetatenilor mexicani si diplomati – inclusiv scanari ale pasapoartelor, vize, certificate de nastere si altele – dar si unii cetateni guatemaleni.

 

Mai multe documente contin scanari ale cartilor de credit din fata si din spate.

 

Datele furate includ, de asemenea, zeci de scrisori care confera drepturi diplomatice, privilegii si imunitati personalului ambasadei. Drepturile diplomatice acorda angajatilor ambasadei straine anumite protectii din partea guvernului tarii gazda si a organelor de drept.

Imunitatea diplomatica, de exemplu, permite personalului sa primeasca trecerea sigura in si din tara si, in general, si ii protejeaza de urmarirea penala. Alte documente vazute de TechCrunch au fost semnate personal de catre ambasadorul Mexicului in Guatemala, Luis Manuel López Moreno, si aveau instructiuni sa fie transportate prin bagaj diplomatic, pe care misiunile straine le utilizeaza pentru a transporta corespondenta oficiala intre tari care nu pot fi perchezitionate de politie sau vama.

 

Multe dintre dosare au fost marcate ca fiind “confidentiale”, desi nu se stie daca datele furate au inclus ceva considerat de guvernul mexican ca fiind clasificat sau secret. Alte dosare au fost documentele administrative interne referitoare la cheltuielile medicale ale personalului, la vacante si la certificatele de vehicule.