Platforma publica open-source blockchain distribuita de Fundatia Qtum a anuntat joi lansarea Unita, un protocol blockchain construit pentru medii enterprise.

 

Cu Unita, companiile pot sa stocheze in siguranta datele si sa automatizeze procesele de transfer de informatii la viteze mai mari de 10.000 de tranzactii pe secunda. “Viteza si personalizarea sunt doua dintre principalele bariere pentru intreprinderile care doresc sa adopte tehnologia blockchain“, a declarat Miguel Palencia, sef de informatii la Qtum.

 

Blockchain-urile functioneaza prin asigurarea tranzactiilor intr-un registru criptografic care rezista la manipulare prin distribuirea informatiilor intre mai multe parti. Intocmirea lui Qtum foloseste un algoritm de consens specializat si extrem de scalabil, numit SCAR, pentru a-si atinge viteza mare si personalizarea usoara.

 

Qtum considera ca SCAR si abilitatea sa de a schimba dinamic parametrii este ceea ce face blockchain-ul potrivit pentru solutiile pentru intreprinderi.

 

Cu ajutorul tehnologiei blockchain, intreprinderile pot automatiza inserarea datelor in registre. Acest lucru le permite sa urmareasca lucruri cum ar fi circulatia materialelor printr-un lant de aprovizionare, inclusiv ca produse alimentare, minerale si produse farmaceutice cu provenienta de documente, plati monetare si chiar tranzactionare de valori mobiliare.

 

Blockchain-ul in sine ofera o modalitate sigura si transparenta de a furniza informatii despre lanturile de tranzactii din trecut si, de asemenea, faciliteaza furnizarea de dovezi privind conformitatea cu reglementarile si accesul la auditurile tertilor. Multe implementari pot face si acest lucru fara a dezvalui auditorilor informatii sensibile, verificand in acelasi timp respectarea reglementarilor.

 

“Prin punerea in aplicare a unui algoritm de consens scalabil, inteligent, cu tehnologie inteligenta a contractului si instrumente familiare dezvoltatorilor, ne straduim sa punem la dispozitia intreprinderilor un blockchain accesibil pentru desfasurarea cu usurinta si eficienta”, a spus Palencia.

 

Caracteristicile Unita includ implementarea cu un singur click, tranzactionarea in lant in mai multe blocuri si module suplimentare pe baza de dezvoltatori, concepute astfel incat sa permita inginerilor software sa construiasca rapid blockuri personalizate in functie de scop.

 

Potrivit Qtum, utilizatorii de Unita vor putea stoca date private pe un lant privat de permisiuni,si apoi transfera datele necesare pentru reteaua publica Qtum fara a dezvalui date secrete sau sensibile, in timp ce inca profita de rata de transfer de mare viteza a protocolului .