Gigantul social media Facebook cauta investitii in valoare de 1 miliard de dolari pentru criptomoneda pe care urmeaza sa o lanseze, a anuntat Wall Street Journal .

Citand oamenii familiarizati cu planurile, publicatia a dezvaluit ca Facebook a discutat in prezent cu majoritatea retelelor de plata Visa si MasterCard cu privire la potentialul suport, impreuna cu procesorul de plata First Data Corp.

Proiectul criptocurrency, numit “FB Coin”, a alimentat zvonurile de aproximativ un an ca Facebook doreste sa furnizeze utilizatorilor plati interne in platforma sa. Pe masura ce mai multe informatii se scurg, apare ca diverse optiuni sunt luate in considerare de catre directori, inclusiv platile prin intermediul profilului de utilizator al unui utilizator Facebook.

“Facebook vorbeste, de asemenea, cu companiile de e-commerce si cu aplicatiile despre acceptarea monedei, si ar cauta investitii financiare mai mici de la acei parteneri, a spus unul dintre oameni”, a adaugat Wall Street Journal.

Dupa cum a raportat Cointelegraph, interesul pentru o moneda FB de tip fiat a fost deja raportat din cercurile criptocurrency, in special sub forma mogulului de investitii VC Tim Draper.

Luna trecuta, planurile au dezvaluit ca Draper, un binecunoscut bull al BTC si suporter al firmei Tezos (XTZ), s-ar intalni cu Facebook pentru a discuta optiunile de investitii.

Potrivit surselor Wall Street Journal, totusi, suportul enorm de fiat este in mod deliberat conceput pentru a inlatura indoielile percepute despre moneda FB versus bitcoin si alte criptomonede. Volatilitatea, au spus ei, ar trebui evitata pentru a stimula absorbtia.