Zhao Dong, actionar al BitFinex, a lansat un nou material promotional care detaliaza oferta initiala de schimb a bursei (IEO) de pana la 1 miliard de dolari.

Documentul, eliberat de iFinex – compania din spatele Bitfinex si Tether (USDT) – anunta disponibilitatea unui buy-in de pana la 1 miliard USDT din token-urile de schimb, denumite LEO. Simbolul descris in documentul de marketing – care precizeaza ca nu este un whitepaper – este destinat sa fie simbolul utilitar in centrul ecosistemului companiei.

Documentul de marketing promite ca detinatorii de jetoane LEO vor beneficia de taxe reduse pentru cripto-tranzactionare pe Bitfinex si schimbul EOSfinex al companiei descentralizate. Mai mult, tokenul va acorda, de asemenea, reduceri ale taxelor de credit, retragere si reducere a comisionului de depozit, reducerea taxelor pe produse derivate.

Documentul promite ca avantaje similare vor fi percepute de utilizatori si pe viitoarele platforme, produse si servicii de tranzactionare iFinex.

De asemenea, materialul specifica faptul ca vanzarile de LEO nu vor fi disponibile cetatenilor din Statele Unite si Canada, printre alte jurisdictii.

Vanzarea jetonului este efectuata pentru a acoperi 850 milioane USD din fondurile bancii, care in prezent sunt inghetate in mai multe conturi aflate sub controlul unei firme de procesare a platilor. Publicatia citeaza un extras din whitepaper-ul tokenului.

Doar saptamana trecuta, biroul procurorului general din New York a acuzat compania Bitfinex ca folosea fonduri de la firma afiliata Tether pentru a acoperi cele 850 milioane pierdute.

Zvonurile despre Bitfinex cautand sa stranga fonduri prin intermediul unui IEO au inceput pentru prima data la sfarsitul lunii aprilie, in timp ce Zhao a confirmat zvonurile la inceputul acestei saptamani, cu mai putine detalii.

De asemenea, saptamana trecuta, Cointelegraph a raportat ca avocatii de la Tether au confirmat ca firma are bani pentru a sprijini doar trei sferturi din cresterea ofertei de USDT.