PlayStation 5 este oficial la orizont. In acest sezon de sarbatori, vom intra intr-o noua generatie de console, deoarece Xbox Series X si PlayStation 5 vor fi lansate pana la sfarsitul anului 2020. Dar doar pentru ca te vei juca pe un nou sistem, asta nu inseamna ca trebuie sa arunci jocurile vechi.

 

Din fericire, nu va trebui atunci cand vine vorba de cele mai multe 4.000 de jocuri PlayStation 4 existente pe care multi dintre voi le detin deja. Noul tau sistem ar trebui sa poata reda cel mai mult, daca nu toate, vechile titluri.

 

Sony a indicat in trecut ca noua sa consola va fi compatibila cu o „majoritate coplesitoare” a jocurilor din biblioteca PlayStation 4. Daca intentionati sa alegeti PlayStation 5, iata ce trebuie sa stiti despre informatiile de compatibilitate ale sistemului. Pentru ca, in timp ce vin o multime de jocuri noi, veti dori cu siguranta sa le pastrati pe cele vechi – mai ales cu jocuri precum Ghost of Tsushima si The Last of Us Part 2 care nu au fost inca lansate.

 

Din informatiile care plutesc in prezent cu privire la PlayStation 5, se pare ca veti putea juca jocurile dvs. preferate PlayStation 4 pe sistem. Sony insusi a emis o declaratie privind pozitia sa in ceea ce priveste compatibilitatea, arhitectul de sistem Mark Cerny mentionand ca consola va suporta, de asemenea, „aproape toate” din primele 100 de titluri PlayStation 4 de pe piata. Aceasta este cu siguranta o veste buna pentru oricine spera sa-si salveze bibliotecile de jocuri, deoarece colectiile de jocuri sunt costisitoare!

 

“Cu toate jocurile uimitoare din catalogul PS4, am dedicat eforturi semnificative pentru a permite fanilor nostri sa-si joace favoritele pe PS5″, a distribuit anterior Sony ca parte a unei actualizari a blogului in aceasta privinta. „Credem ca majoritatea covarsitoare a celor 4.000 de titluri PS4 vor fi redate pe PS5”. Din pacate, nu este clar care titluri vor fi disponibile pentru a fi redate pe sistem atunci cand se lanseaza sau cum va functiona acest lucru. Veti avea nevoie doar de discuri sau vor necesita noi descarcari in sistem?

 

Sony nu a lansat inca o lista definitiva cu ce jocuri intentioneaza sa fie gata atunci cand PlayStation 5 va accesa rafturile magazinului si a declarat ca, in martie, compania va avea „actualizari privind compatibilitatea cu PS4, impreuna cu multe alte stiri PS5, in lunile urmatoare.” Deci, in acest moment, pentru a fi clar, compatibilitatea cu PS4 este cu siguranta, dar detaliile sunt vagi acum. Cu o noua prezentare PlayStation 5 care va avea loc pe 4 iunie, menita sa exploreze „viitorul jocurilor”, este posibil sa aflam mai multe acolo.

 

Deocamdata, insa, nu a venit momentul sa incepeti sa va vindeti colectia PlayStation 4. Sony va face ceva cu aceasta caracteristica, dar isi tine cartile aproape de piept. Va trebui sa asteptam si sa vedem ce se intampla.