Piata ICO a scazut cu 97% fata de anul trecut, producand 40 de milioane de dolari pana in prezent in 2019, potrivit studiului realizat de BitMEX pe data de 13 mai.

In primul trimestru (Q1) din 2019, piata ICO a scazut cu aproximativ 97% in functie de valoarea capitalului atras. Declinul a urmat boom-ul criptocurrency din 2017-2018, cu rentabilitate redusa a investitiilor in randul ICO, in cea mai mare parte a anului 2018.

Potrivit raportului, primele 10 proiecte ICO din punct de vedere al capitalului investit in 2018 au fost EOS, Telegram, proiectul cloud computing bazat pe blockchain Dfinity, banca digitala bazata pe blockchain Bankera, t0, Basis, infrastructura blockchain-as-a-service, infrastructura de facturare a criptomonedelor PumaPay, reteaua decentralizata de angajare mobila Jet8 si Unikoin Gold.

Dintre proiectele mentionate anterior, Orbs, PumaPay, Jet8 si Unikoin Gold inregistreaza rezultate negative la pretul mediu ICO de 64% -99%.

BitMEX a sugerat in raport ca unele proiecte au fost rebrandate prin “schimbarea” C “in” E “”, deoarece entuziasmul pentru ICO a scazut. Numarul IEO (ofertele initiale de schimb) a crescut considerabil in ultimele luni, deoarece modelul s-a dovedit a fi de succes, investitorii avand castiguri puternice pozitive pe baza pretului IEO.

Potrivit raportului, IEOs efectuate in 2019 au fost evaluate la un nivel care implica o capitalizare de piata totala de 907,7 ​​milioane dolari, pe baza ofertei token totale dezvaluite.

Potrivit unui raport recent al site-ului de rating ICObench, in T1 din 2019 s-au inregistrat aproape 350 de proiecte ICO, care sunt mai putine decat in ​​trimestrul IV 2018. Volumul total al fondurilor ridicate in primul trimestru a fost de aproximativ 1 miliard dolari, aproximativ 0,5 miliarde de dolari, comparativ cu cel din Q4 2018.

Un sondaj efectuat de investitorii institutionali publicat in luna februarie a aratat ca 19% cred ca activele digitale vor fi investite si tranzactionate in mod regulat pana in 2021. Potrivit sondajului, 41% cred ca investitorii institutionali vor intra doar in sectorul ICO in urmatorii cinci ani, % au spus ca nu vad potentialul investitional pe piata ICO.